3D Printet byggeri for første gang i Danmark

I Spanien kan man se verdens første 3D printede bro og i Kina verdens første 3D printede 1200 kvadratmeter store villa, mens Dubai huser den første 3D printede kontorbygning. Bygninger der dokumenterer, at også byggebranchen står overfor voldsomme forandringer, som også er set i mange andre brancher.

3D Printed office Dubai

3D printet kontorbygning i Dubai.

Automatiseret 3D Printet byggeri er stærkt på vej frem i udlandet drevet af potentialet om op til 30% besparelse på løn og materialeforbruget. Men i Danmark halter vi bagud og vi mangler endnu at se den første bygning opført herhjemme med den nye teknologi.

Efter et forskningsprojekt finansieret af Grøn Omstillingsfond, hvor 30 af de førende 3D printede byggeri-projekter i udlandet har været besøgt og analyseret, er Partnerskabet for 3D Printet Byggeri og ledende udenlandske eksperter klar til at fortælle den danske byggebranche om de nye muligheder indenfor 3D printet byggeri. En teknologi der spås at ændre fundamentet for byggebranchen fremover.

Derfor sætter Partnerskabet for 3D Printet Byggeri nu fokus på de nye muligheder og afholder en heldags konference om emnet den 28. februar, hvor der vil være mulighed for også at høre på og lære af nogle af de ledende eksperter fra udlandet: Hvad kan vi, hvad kan de i udlandet og hvordan kan fremtidens byggeri blive forandret af den nye teknologi?

Foredragsholderne inkluderer bl.a. ”the man who prints houses”, Enrico Dini, fra italienske D-Shape. Enrico Dini siger ”Allerede da jeg var i 40’erne indså jeg, at 3D print fremover ville blive brugt indenfor byggeriet til at føje organiske former og naturlig skønhed ind i arkitekturen, uden at det ville blive dyrere end at bygge de firkantede kasser, som vi er så vant til”.

Portræt af Emil Thorup / fotograf: Sara Toft Jessen/Skovdal.dk - All rights reserved

Arkitekt og tv-vært Emil Thorup. Fotograf: Sara Toft Jessen/Skovdal.dk

Arkitekterne er blandt de første af byggebranchens aktører, der har set potentialet i den nye teknologi: Arkitekt og tv-vært Emil Thorup, der er konferencier på konferencen den 28. februar, siger: ”Mulighederne med den nye 3d printet byggeri teknologi er meget fascinerende, specielt for arkitekter, der nu virkelig kan bruge meget friere former i deres formgivning af bygninger”.

Det er dog ikke bare ønsket om en friere formgivning, der driver interessen for 3D printet byggeri. Entreprenører har også fået øjnene op for den nye teknologi. Chef for forretningsudvikling, Hans Blinkilde fra NCC siger ”I byggebranchen fokuserer vi på, hvordan vi kan øge produktiviteten og reducere vores store forbrug af materialer. Der er derfor god grund til at undersøge mulighederne for at tage mere automatiserede og materialebesparende teknologier i brug. Udviklingen indenfor 3D printet byggeri er en af flere teknologier, som vi følger meget tæt, og som vi ser et stort potentiale i.”

Konferencen afholdes den 28. februar på Teknologisk Institut i Tåstrup i samarbejde med innovations-netværket InnoByg og støttes af Grøn Omstillingsfond, hvorfor det er gratis for alle at deltage.

Du kan læse mere om, samt tilmelde dig konferencen her.

3D Printed villa Suzhou Kina Winsun

3D printet villa i Suzhou i Kina.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Canon Danmark: Vi havde godt fat i markedet

I sidste uge kunne vi fortælle, at Canon Europe – og dermed også Canon Danmark – havde besluttet at gå helt ud af 3DP-markedet med øjeblikkelig virkning. Vi har efterfølgende talt med Canons salgschef Jimmy Müller og 3D Sales Engineer Kurt Due Petersen for en uddybende kommentar til den ganske uventede beslutning.

Publicerat av: 

Canon trækker sig fra 3D-printmarkedet

Forventningerne til væksten inden for 3D-print er ikke blevet indfriet for Canon, der for et par år siden begyndte at forhandle 3D Systems-udstyr i Danmark. De har derfor besluttet sig for med øjeblikkelig virkning at trække sig fra markedet.

Publicerat av: