Indentificer mulighederne for 3D print i traditionel produktion

Additive Manufacturing (AM) eller 3D print er blevet hyldet som fremtidens produktionsmetode i årevis, men på trods af mediernes højt besungne forventninger, har en udbredt fremstilling af slutbrugsproduktionsdele ikke materialiseret sig. Sammenlignet med kendt højvolumenproduktion, som fx sprøjtestøbning, er økonomien for AM mindre attraktiv, da den endnu er forbundet med relativt lange produktionstider samt høje enhedsomkostninger.

Men i stedet for at bruge den til at erstatte eksisterende processer til slutprodukter, kan producenter udnytte styrken i AM-teknologi til at supplere eksisterende teknologier i deres vedligeholdelse, reparation og driftsindsats, og dramatisk reducere omkostningerne ved fremstilling af fx fabriksværktøj.

Et nyudgivet white paper peger på tre fokus områder som industrien bør overveje for at få den bedste udnyttelse af 3D printteknologien:

  • Find årsagen til ineffektive processer, maskinfejl og produktionsstop
  • Find de processer der kan optimeres med hensyn til kortere ledetider og lavere omkostninger
  • Find der hvor 3D printede materialer kan erstatte eksisterende

Markforge, der står bag udgivelsen, skriver, at den bedste kilde til at opdage nye muligheder er de ansatte. Ledende ingeniører eller produktionsledere er sandsynligvis bekendt med omkostningsdrivere og den operationelle effektivitet. Teknikere tæt på fremstillingen linje har et intimt kendskab til reparation- og vedligeholdelseskrav.

Markforged white paper: Guide to 3D printing on the production line kan downloades gratis her.

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Velbesøgte 3D-print seminarer

Protech Danmark har i denne uge afholdt seminar i Glostrup og Kolding. Formålet var at fortælle lidt om de forskellige muligheder med 3D-print – og ikke mindst informere om Protech og Stratasys-udstyret.

Publicerat av: 

BigRep indleder samarbejde med BASF

Den tyske producent af storformat 3D-printere til industrien, som sidste efterår indledte et udviklingspartnerskab med Heidelberg, har indledt endnu et nyt partnerskab. Denne gang med kemivirksomheden BASF

Publicerat av: 

DNV GL sætter standarden

I februar åbnede DNV GL deres første ”Additive Manufactoring Center of Excellence” i Singapore som en del af en strategi, der skal øge nytten af 3D print specielt inden for offshore- og energisektoren.

Publicerat av: 

3D Printhuset ændrer strategi

En meget stor del af kundeunderlaget har tidligere været private forbrugere. Nu er dette ændret, og samtidig er interessen for 3DP-teknologien også ændret.

Publicerat av: