Multi-materiale printer til dentalmarkedet

Der er rift om dentalmarkedet, hvor vi i sidste uge kunne fortælle om EnvisionTEC’s nye Vida 3D-printer. 3D Systems har netop lanceret deres NextDent 5100 og nu kommer Stratasys med deres seneste bud: Stratasys Objet260 Dental 3D Printer.

Den er baseret på PolyJet triple-jetting teknologien og kan printe tre forskellige materialer i et og samme forløb. Det giver den fleksibilitet, der er nødvendig for at bygge kirurgiske værktøjer, modeller og apparater til forskellige patientbehov. Ved drift i enkeltmaterialetilstand opnår operatørerne produktionseffektivitet med kortere skift mellem de enkelte print og reduceret materialespild.

Stratasys’ Objet 260 Dental.

Stratasys betegner den som ideel ideel til mellemstore laboratorier, der søger at udvide serviceydelser, uden at det påvirker alsidigheden. Stratasys Objet260 Dental 3D Printer kan opgraderes til “Dental Selection”-versionen, der tilbyder blanding af forskellige materialer i selve printet.

Stratasys lancerer også to nye materialer med henblik på at øge laboratorieproduktiviteten. Det første er et fleksibelt biokompatibelt materiale, MEDFLX625 – der giver tand- og ortodontiske laboratorier med PolyJet multimedie 3D-printere mulighed for at blande både fleksible og stive biokompatible materialer til kortvarige patientkontakt. Derudover lancerer de MEDFLX625 der skal hjælpe laboratorier med at øge effektiviteten yderligere ved både kunne printe kirurgiske guider og bløde vævsimplantatmodeller i et enkelt print.

– Der er ingen tvivl om at 3D-print i tandplejen væsentligt kan reducere behandlingstiden, reducere arbejdskraftomkostningerne og give nye indtægtsstrømme. Udskrivning af flere materialer i samme print skubber grænserne for, hvad der er muligt i tandplejen i dag, mens du låser op for næste generation af applikationer til i morgen, siger Mike Gaisford, direktør for sundhedsløsninger hos Stratasys. – Vi tror på, at vi med denne udmelding sætter Stratasys i front inden for dental innovation – og nu placerer vi det i flere kunders hænder end nogensinde før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Velbesøgte 3D-print seminarer

Protech Danmark har i denne uge afholdt seminar i Glostrup og Kolding. Formålet var at fortælle lidt om de forskellige muligheder med 3D-print – og ikke mindst informere om Protech og Stratasys-udstyret.

Publicerat av: 

BigRep indleder samarbejde med BASF

Den tyske producent af storformat 3D-printere til industrien, som sidste efterår indledte et udviklingspartnerskab med Heidelberg, har indledt endnu et nyt partnerskab. Denne gang med kemivirksomheden BASF

Publicerat av: 

DNV GL sætter standarden

I februar åbnede DNV GL deres første ”Additive Manufactoring Center of Excellence” i Singapore som en del af en strategi, der skal øge nytten af 3D print specielt inden for offshore- og energisektoren.

Publicerat av: 

3D Printhuset ændrer strategi

En meget stor del af kundeunderlaget har tidligere været private forbrugere. Nu er dette ændret, og samtidig er interessen for 3DP-teknologien også ændret.

Publicerat av: