3D printbar clip-on gør din smartphone til et mikroskop

Forskere ved Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) har udviklet en 3D-printbar “clip-on”, der gør det muligt for enhver – fra videnskabsmænd til den videnskabeligt nysgerrige – at gøre deres smartphone til et fuldt funktionelt mikroskop.

Smartphone-mikroskopet er kraftigt nok til at visualisere prøver, der er så små som 1/200 del af en millimeter, for eksempel mikroskopiske organismer, dyre- og planteceller, blodceller, cellekerner og meget mere. Udviklerne af mikroskopet ønsker at gøre teknologien frit tilgængelig og deler 3D-filerne offentligt, så alle, der har adgang til en 3D-printer, kan printe deres eget smartphone mikroskop.

Doktor Anthony Orth, chefudvikler ved RMIT i Melbourne, ser store perspektiver i mikroskopet, der kan printes med en 3D printer.

Teknologien er ikke baseret på ekstern strøm eller lyskilde for at fungere. Chefudvikler og CNBP Research Fellow hos RMIT, Dr. Antony Orth, fortæller, at teknologien har et stort potentiale som et videnskabeligt redskab, og er ideelt til brug i fjerntliggende områder og til feltarbejde, hvor større selvstændige mikroskoper ikke er tilgængelige eller upraktiske.

– Vi har designet et simpelt mobiltelefonmikroskop, der udnytter den integrerede belysning, der er tilgængelig med næsten alle smartphone-kameraer. Aggregatet er blevet konstrueret med interne belysningstunneler, der styrer lyset fra kameraets blitz for at belyse prøven bagfra. Det løser de problemer man ser med andre mikroskopi-aktiverede mobiltelefonenheder, siger han.

– Næsten alle andre telefonbaserede mikroskoper bruger eksternt drevne lyskilder, mens der er en helt god flash på selve telefonen. Skønheden i vores design er, at mikroskopet kan bruges efter et enkelt monteringstrin og det kræver ingen yderligere belysningsoptik, hvilket reducerer omkostningerne og kompleksiteten af ​​enheden betydeligt.

Dr. Antony Orth tilføjer at enheden muliggør både lysefelt og mørkfeltmikroskopi.
Lysfeltmikroskopi er, hvor en prøve observeres på en lys baggrund. Omvendt viser mørkfelt prøven oplyst på en mørk baggrund.

– At have begge funktioner i en sådan lille enhed er yderst gavnlig og øger anvendelsesområdet betragteligt. Vores mobilmikroskop kan bruges som et billigt og bærbart værktøj til alle typer overvågning på stedet eller fjernovervågning. Vandkvalitet, blodprøver, miljøovervågning, tidlig diagnosticering og diagnose – det er alle områder, hvor vores teknologi nemt kan bruges med god effekt.

Filerne til 3D print kan downloades her.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Velbesøgte 3D-print seminarer

Protech Danmark har i denne uge afholdt seminar i Glostrup og Kolding. Formålet var at fortælle lidt om de forskellige muligheder med 3D-print – og ikke mindst informere om Protech og Stratasys-udstyret.

Publicerat av: 

BigRep indleder samarbejde med BASF

Den tyske producent af storformat 3D-printere til industrien, som sidste efterår indledte et udviklingspartnerskab med Heidelberg, har indledt endnu et nyt partnerskab. Denne gang med kemivirksomheden BASF

Publicerat av: 

DNV GL sætter standarden

I februar åbnede DNV GL deres første ”Additive Manufactoring Center of Excellence” i Singapore som en del af en strategi, der skal øge nytten af 3D print specielt inden for offshore- og energisektoren.

Publicerat av: 

3D Printhuset ændrer strategi

En meget stor del af kundeunderlaget har tidligere været private forbrugere. Nu er dette ændret, og samtidig er interessen for 3DP-teknologien også ændret.

Publicerat av: