Forskningssamarbejde, der giver resultater på bundlinien

Peter Emvin fra GKN Aerospace Sweden

I vores naboland Sverige har et forskningssamarbejde mellem GKN Aerospace Sweden og Högskolan Väst fået nyt fokus. De vil tage et skridt ind i den næste store nøgleteknologi – Additiv Produktion med laser som strømkilde.

GKN Aerospace Swedens samarbejde med Högskolan Väst vil have fokus på digital produktion. Arbejdet skal ses som et langsigtet forskningssamarbejde, oplyser Peter Emvin, teknisk doktor inden for additiv fremstilling og teknologi hos GKN.

GKN har fokus på automatisered produktion, som har ”zero defects” og høj kvalitet. Processer, som gentages, skal være så rpæcise som muligt, hvilket kræver digitalisering. Men for at kunne håndtere denne omstlling kræves en del kompetencer. Derfor er der endnu større behov for uddannelse og videreuddannelse, blandt andet gennem arebejdsintegreret læring.

– I samarbejdet med Högskolan udviklede vi lasersvejsning. Det blev en nøgleteknologi, som blev taget ind i vores produktion. Lasersvejsningen har os et forretningsområde, der i dag bidrager med en årlig omsætning på omkring en milliard svenske kroner. Nu er vi på vej med den næste nøgleteknologi: Additiv fremstilling med laser som energikilde er en udvidelse af vores lasersvejseplatform. Der findes potentiale til flere store forretningsområder, siger Peter Emvin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Velbesøgte 3D-print seminarer

Protech Danmark har i denne uge afholdt seminar i Glostrup og Kolding. Formålet var at fortælle lidt om de forskellige muligheder med 3D-print – og ikke mindst informere om Protech og Stratasys-udstyret.

Publicerat av: 

BigRep indleder samarbejde med BASF

Den tyske producent af storformat 3D-printere til industrien, som sidste efterår indledte et udviklingspartnerskab med Heidelberg, har indledt endnu et nyt partnerskab. Denne gang med kemivirksomheden BASF

Publicerat av: 

DNV GL sætter standarden

I februar åbnede DNV GL deres første ”Additive Manufactoring Center of Excellence” i Singapore som en del af en strategi, der skal øge nytten af 3D print specielt inden for offshore- og energisektoren.

Publicerat av: 

3D Printhuset ændrer strategi

En meget stor del af kundeunderlaget har tidligere været private forbrugere. Nu er dette ændret, og samtidig er interessen for 3DP-teknologien også ændret.

Publicerat av: