Første ribben printet i titan

En spansk mand har, som den første i verden, fået indsat et bryst- og ribbensimplantat 3D-printet i titan. bröst- och revbensimplantat 3d-printat i titan. Han led af en tumor i brystpartiet, og man var tvunget til at erstatte dele af brystbenet og nogle ribben, et område som er svært at erstatte med traditionelle teknikker på grund af den komplicerede geometri.

Den australske medicovirksomhed Anatomics samarbejdede med Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), en australsk forksningsorganisation om at printe 3D titaniumerstatninger, på en svensk Arcam 3D-printer.

Publicerat av: 

Del artiklen


Velbesøgte 3D-print seminarer

Protech Danmark har i denne uge afholdt seminar i Glostrup og Kolding. Formålet var at fortælle lidt om de forskellige muligheder med 3D-print – og ikke mindst informere om Protech og Stratasys-udstyret.

Publicerat av: 

BigRep indleder samarbejde med BASF

Den tyske producent af storformat 3D-printere til industrien, som sidste efterår indledte et udviklingspartnerskab med Heidelberg, har indledt endnu et nyt partnerskab. Denne gang med kemivirksomheden BASF

Publicerat av: 

DNV GL sætter standarden

I februar åbnede DNV GL deres første ”Additive Manufactoring Center of Excellence” i Singapore som en del af en strategi, der skal øge nytten af 3D print specielt inden for offshore- og energisektoren.

Publicerat av: 

3D Printhuset ændrer strategi

En meget stor del af kundeunderlaget har tidligere været private forbrugere. Nu er dette ændret, og samtidig er interessen for 3DP-teknologien også ændret.

Publicerat av: