Sådan fungerer Fused Deposition Modeling

FOTO: Stratasys

Fordybning: Fused Deposition Modeling, FDM, er en additiv fremstillingsteknik, som normalt anvendes til fremstilling af prototyper. Begrebet FDM er registreret af maskinleverandøren Stratasys. Et alternativ til FDM er Fused Filament Fabrication – FFF.

Teknikken fungerer ved at en plastfilament – en tråd – på rulle føres gennem en opvarmet dyse. Plasttråden smelter og ekstruderes gennem dysen før applicering horisontalt eller vertikalt. Plastmaterialet appliceres lagvis i små punkter.

En FDM-produktion begynder med et program, der er udviklet af Stratasys. Her produceres en STL-fil, som opdeles i lag. Her kan man også pålægge stødstrukturer, hvis det er nødvendigt. Det betyder, at en FDM-printer ofte kan printe i to materialer – et som bygger selve geometrien og et som laver støttestrukturer, således at geometrien ikke falder sammen. Støttestrukturen har meget mindre styrke end modelmaterialet.

FDM-materiale kan ekstruderes i lag ned til 0,127 millimeter.

De mest almindelige materialer, der anvendes til FDM er ABS, PC og Ultem 9085. Som støttemateriale benyttes ofte PVA. Det kan man knække af og vaske bort fra det færdigprintede produkt. Der skal tilsættes kaustisk soda. Støttematerialet må ikke hældes ud i normalt afløb.

Det termoplast, der anvendes i FDM-teknikken kan normalt tåle varme, kemikalier og mekanisk påvirkning.

FDM hos Digital Mechanics
En virksomhed, som har stor erfaring med anvendelsen af FDM-teknikker er Digital Mechanics i Västerås. Anders Sjöberg er markeds- og salgschef samt medejer af virksomheden:

– Det karakteristiske ved Stratasys-teknikken er at printeren ekstruderer termoplasten i trådforme. Derefter smelter det sammen i lag. Vi har ni FDM-maskiner fra Stratasys, som hr udviklet teknikken. Det er både små og store maskinsystemer.

– Der findes også mindre, billigere maskiner med en teknik, som minder om Stratasys. Men den store forskel er at med Stratasys er de mere produktionstilpassede med programmer, som styrer en række indstillinger afhængig af, hvad der skal produceres og i hvilket antal. Med billigere maskiner, som Makerbot fx, skal alle indstillinger foretages manuelt.

– Stratasys bygger i en indelukket og tempereret byggekammer, lidt som en ovn. Det betyder, at du får bedre mulighed for sammensmeltning. Temperaturen er baseret på det materiale, som du anvender. Ogdet er meget vigtigt, da al plast opfører sig på forskellig måde ved forskellige temperaturer, hvilket påvirker sammensmeltninger og byggemåden.

– Man skal også være opmærksom på, at alle processer, hvor plast smeltes, er meget følsomme over for fugt. Det skal man også kontrollere. Vores plastruller kommer på plastdunke som er forseglede, således at der ikke kan komme fugt ind i processen.

– Vi anvender først og fremmest vores ni FDM-maskiner til produktionsdetaljer. Vi arbejder også meget med prototyper til montage. Hvis du skal fremstille et groft komplekst rør til prøvemontage, så er FDM-teknikker rigtig god, for den har en holdbar nøjagtighed.

– Når det drejer sig om større detaljer plejer vi at anbefale, at vi 3D-skanner detaljer, således at vi ved at den er rigtig i forhold til den tilsendte 3D-CAD-model.

– FDM-teknikker anvendes oftest til mekaniske detaljer i produktudviklingen. Den giver en grovere overflade sammenlignet med fx SLS. Hvis det drejer sig om prototyper til design og test, så bruger vi vores Polyjet-printer. Den giver en bedre opløsning, men ikke helt den sammen nøjagtighed over tid. Men Polyjet-printeren har andre fordele.

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: