Prodways frigiver ny SLS-maskine og starter samarbejde med BASF

promaker_p1000

Den franske 3D-printudvikler Prodways frigav sidste år deres første serie af SLS-baserede maskiner. Nu kommer med yderligere en printer. Produktionsmaskinen ProMaker P1000, som er en industriel SLS-model til en listepris på godt under en mio kroner. Samtidig indleder virksomheden et samarbejde med BASF om udvikling af nye materialer.

Den nye ProMaker P1000 er et resultat af opkøbet af Norge Systems, som Prodways foretog sidste år. Nogle af funktionerne er et ny system til materialedistribution, der vil give et mere ensartet pulverlag. Den termiske stabilitet vil også blive bedre, da et nyt kontrolsystem til temperaturen indgår i byggekammeret.

Samarbejdet med BASF har allerede resulteret i at Prodways nu udvider materialeporteføljen med PA6 til SLS-modellerne. Ifølge virksomheden vil materialet give nye muligheder i forbindelse med serieproduktion og kan give mere komplekse strukturer, og samtidig have samme termiske stabilitet og stivhed,som modsvarer formsprøjtede detaljer. PA6 anvendes mest i segmenter som fx bilindustrien og elektronik, hvor det ofte erstatter metal for at give en mindre vægt.

Prodways forhandles hos 3D Center.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: