Dassault Systèmes og Airbus i 3D-samarbejde

FOTO: Ivan Wong Rodenas

FOTO: Ivan Wong Rodenas

En ny aftale mellem Dassault Systèmes og Airbus betyder, at Airbus kan anvende Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-platform (DS3-p) i hele processen fra design over simulation til produktion. Aftalen er kommet i stand efter to års grundig evaluering.

Airbus Group kommer til at anvende DS3-p til kollaborativt design og simulering i den additive fremstilling af produktionsudstyr, komponenter til testfly og prototyper. Man forventer endvidere at DS3-p vil indgå i produktionslinjen på komponenter til kommercielle fly.

Anvendelsen af 3D-printteknik er allerede udbredt i flyindustrien på design- og prototypestadiet, men nu holder den altså sit indtog i storskala produktion. Dassault Systèmes brancheløsning ”Co-Design to Target” drager nytte af additiv fremstilling for at give større fleksibilitet i alle led, mener de hos Dassault Systèmes. Som lover mindre spild og lavere omkostninger ved fremstilling af komplekse flykomponenter, uden at give afkald på styrke, holdbarhed og ydeevne.

– Adskillige af de projekter vi har hos Airbus vi drage stor fordel af additiv fremstilling. Vi vil få lettere og billeger komponenter, som samtidigt klarer de høje tekniske krav til ydeevne og sikkerhed – og ikke mindst omkostningskrav, siger Robert Nardini, Senior Vice President Engineering Airframe på Airbus.

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: