LED lysvirksomheden TecNiq bruger SLA-teknologien i produktionen

Den amerikanske virksomhed, TecNiq, producerer LED-lysløsninger. Jeff Condon står i spidsen for virksomheden, der i 2015 investerede i en ProJet 6000 HD Stereolitografi (SLA) 3D-printer.

TecNiq bruger Projet 6000-printeren i næsten alle dele af virksomheden. Rent teknisk har det gjort det muligt for virksomheden af eksperimentere med mere effektive metoder til fremstilling og montage af elementer som fx plastlinser.

Overraskende nemt at bruge
Jeff Condon for klarer at det med SLA-teknologien er let at skabe præcise og perfekt formede 3D-printede dele og prototyper. Byggepladens platform er 250 x 250 x 250 mm, og der kan printes med et bredt udvalg af materialer, der matcher eller overgår egenskaber traditionelle plastmaterialer.

Nøjagtighed er 0,025 til 0,05 mm per tomme og printhastigheden er hurtig. Printeren er udstyret med software, der gør den meget brugervenlig i forhold til opsætning , udførelse og færdiggørelse af et job. Det er et absolut plus aktiv for Projet 6000, mener Jeff Condon. Og det har ikke været nødvendigt med dedikerede eksperter til arbejdet. Blot uddannelse af det eksisterende personale.

Kvalitet plus besparelser
Condon fortæller at kvaliteten og ikke mindst det printede materiales overfladekvalitet havde afgørende betydning for deres valg af ProJet 6000-printeren.

– Printerens meget høje opløsning gør det muligt at fremstille produktionskvalitet i linser, der kan vise produktets ydeevne til vores kunder, inden det endelige produkt. Mange kunder har accepteret et produkt umiddelbart efter, de har set de 3D-printede prototyper, fortæller Jeff Condon.

TecNiq oplever ikke kun fordele ved at kunne fremstille meget anvendelige prototyper. De sparer også både tid og lønomkostninger med anvendelsen af 3D-print.

De 3D-printede prototyper kan også anvendes til at kontrollere funktionalitet. Det er også medvirkende til at gøre hele udviklingsprocessen væsentlig hurtigere.

Kurt Due Petersen fra Canon, der forhandler 3D Systems printere fortæller, at TecNiq-casen er et eksempel på at SLA-fordommene om, at det er en kompliceret teknologi, er ved at være nedbrugt.

– Fordommene har ikke mindst været rundt om supportstrukturen. Også den elimineres. Nu kan supporten bare fjernes med hænderne, fortæller Kurt Due Petersen.

Og så overrasker prisen også – på den positive måde
– Det er ikke selve 3D-printerens pris, men emneprisen, der bliver omkring 20 procent billigere, så det gælder om at se på det som en samlet løsning. Printerens pris i sig selv er ikke det mest interessante. Det er emneprisen, og emneprisen på produkter fremstillet med ProJet 6000 betyder, at maskininvesteringen tjener sig ind i løbet af bare et par år, forklarer Kurt Due Petersen, som oplyser, at der er set besparelser på op til 80 procent på nogle typer emner fra PJ6000 kontra andre teknologier.

Store forventninger til det danske marked
Det er ikke kun i udlandet, der sælges ProJet 6000 Stereolitografi-maskiner. I Danmark har Canon allerede installeret SLA-løsninger. Og Kurt Due Petersen forventer også, at vi vel se en vækst i printerens fortsatte udbredelse på det danske marked. Omkring tre til fire inden for det næste år er forventeligt.

I øjeblikket kan der printes med mere end 130 forskellige materialer i udstyr fra 3D Systems og SLA-maskinerne kan håndtere 25 forskellige. Og det antal udvides kontinuerligt, da der i øjeblikket udvikles kraftigt inden for materialesiden.

3DP DAGEN – konference om brugen af 3D-print i produktionen
På heldagskonferencen 3DP DAGEN, den 29. marts på Quality Hotel Høje Taastrup, er der udelukkende fokuseret på anvendelsen af 3DP i produktionsmiljøer. Her vil du blive præsenteret for en række cases fra det virkelige liv, og du vil også få mulighed for at møde en række leverandører, som du uforpligtende kan sparre med.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


En 3D-printet flyvedragt

EOS og Gravity Industries samarbejde har nu nået nye højder – i bogstaveligste forstand. De har nemlig sammen udviklet og fremstillet flyvedragten Jet Suit

Publicerat av: 

Ny konference om 3D printet byggeri

Torsdag d. 29. november kan du blive opdateret på det seneste inden for 3D print i byggebranchen. Teknologisk Institut inviterer, i samarbejde med IDA, til konference med aktører fra både ind- og udland.

Publicerat av: 

Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: