Inkjet-teknologi kan være nøglen til masseproducerede 3D-produkter

Med HSS-teknologien kan man printe fx en sko i et stykke med brug af et og samme materiale.

Jesper Damvig, som var en engageret taler på 3dp-dagen, fortalte blandt andet om High Speed Sintering (HSS), som en kommende teknologi, der måske bryder masseproduktionsbarrieren for 3D-print. HSS anvender inkjet-printhoveder, som kendes fra flere grafiske maskine, hvor printhovederne kan stykkes sammen, og printe i bredder på op til flere meter, samtidig med at de fastholder en høj opløsning på 0,04 millimeter (600 dpi) eller højere.

Jesper Damvig var en engageret og spændende taler på 3dp-dagen, hvor han blandt andet fortalte om HSS-teknologien.

Teknologien er udviklet på Sheffield University og den fungerer grundlæggende som en pulverprinter, hvor man printer med en infrarød absorberende Carbon Black, som umiddelbart efter at inkjet-dråberne er lagt i pulveret, belyses med infrarødt lys.

Blandt de iagttagelser de har gjort på Sheffield University er, at man, ved at variere mængden af inkjet, kan opnå forskellige fysiske egenskaber ved materialet, således at man fx kan printe en hel sko i et stykke. Det er set før, men her sker det ved at anvende samme materiale i printprocessen og ved at anvend en teknologi, som skønnes at være mellem 10 og 100 gange hurtigere end 3D-printere, der kan det samme. Det skyldes at inkjet er en hurtig og moden teknologi, og at man kan printe på meget store arealer fordi inkjet-printhovederne kan stykkes sammen i store bredder. Det åbner mulighed for masseproduktion af 3D-produkter.

Teknologien er patenteret og man arbejder nu på, at få den overdraget industrien, så den kan udvikles og bringes på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: