Ny Powder Bed Fusion-løsning fjerner behovet for sintring

Det hollandske forskningsinstitut, ECN, præsenterer en ny metal 3D-printteknologi på Formnext 2017. Direct Multi Metal Printing, som teknologien kaldes, er en kombination af en Powder Bed Fusion-teknologien (PBF) og en ny proces. Maskinen de præsenterer får navnet LASERFLEX Conflux.

Direct Multi Metal Printing-processen har flere faser, der begynder med dispersionsbaseret anvendelse af metalpulver. Metalpulver påføres under anvendelse af et multi-dispenseringssystem og efterfølges af en fortykning af det tilsatte lag. Denne proces resulterer i en meget tætpakket pulverbase, som derefter laser-behandles. Faserne gentages derefter på en lignende måde som med PBF. Metoden betyder, at der ikke er brug for en efterfølgende sintrings- og nedkølingsproces.

ECN fortæller, at deres teknologi er særligt fokuseret på højteknologi inden for bilindustrien, luftfart og den medicinske sektor.

ECN er det største energiforskningsinstitut i Holland og har tidligere arbejdet med Admatec i forbindelse med kommercialisering af forskningsprojekter. I marts lancerede Admatec og ECN en anden metal 3D printer, ADMETALFLEX. Den vil også blive vist på Formnext på Admatec-standen.

Ifølge ECN opgraderer LASERFLEX Conflux PBF-processen til at give højere materialekvalitet og finere detaljer, muliggør håndtering af flere materialer med flere funktionsklassificeringer, samtidig med at processen fjerner behovet for sintring og den deraf følgende afkøling.

Byggevolumen er 100 x 100 x 100 mm. Prissætning er endnu ikke offentliggjort en pris på LASERFLEX Conflux.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: