Damvig kigger på metal og resiner

Altid energiske produktionsdirektør Jesper Damvig (fra Damvig) møder jeg ved EOS-stand, hvor han dagen i forvejen også var forbi for at trykke hånd og få taget billeder. Hvad det handlede om ville han ikke sige, men havde dog selv lagt et billede ud på LinkedIn, hvor man ser den helt nye P500 i baggrunden. Og så har man jo lov at gætte!

Se opslaget her.

Jesper Damvig fortæller, at der sker rigtig meget indenfor metalprint på messen, og at han selv er ret nysgerrig på, hvad Desktop Metal har introduceret. Det ser nemlig ud til at være et system, der er nemt at håndtere, hvilket eller ikke er typisk for metalprintere.
– Råemnet er nemmere at komme til, så det bliver spændende at se, hvor godt det i virkeligheden er.
Desktop Metals Studio-printer kommer til Danmark i 2018 og forhandles af Protech.

Du kan læse mere om Desktop Metals printere her.

Ellers synes Jesper Damvig at messen er præget af mange små nye udbydere i entry-level segmentet, hvoraf mange sikkert ikke vil være her til næste år, og så de etablerede, som i højere grad er i en modningsfase, hvor det handler om optimering, automatisering og materialeudvikling.

På plastmaterialesiden er udfordringen, at det at gå fra prototyping til produktion stiller nogle helt andre krav til holdbarheden. Hvor det før var okay med materialer med 3 måneders holdbarhed betyder det for et produktionsemne ofte, at de skal kunne holde i tre til fem år. På messen har Jesper Damvig fundet en resin fra firmaet Taurus, der ser ud til at have nogen spændende egenskaber. Han siger:

– Den er primært interessant fordi den minder mere om rigtig plastik. Det har en meget længere holdbarhed i end almindelige SLA-materialer. Vi får vi et testbadge hjem og skal teste til lav-volumen produktion, hvor emner af laser-sintering ikke er detaljeret nok. Den vigtigste ting er dog, om printtiden er den samme. Vi kender endnu ikke foto-speeden på dette produkt.

Derudover fortæller Jesper Damvig, at materilaet kan metalbelægges, hvilket ikke er muligt med andre resiner, da de ikke er elektrisk ledende. Det kan få både en EMC -shielding og man kan fx lægge krom udover for at få større stivhed. Det behøver ikke at blive beklæde med kobber først, som man ellers normalt gør.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: