Xaar bygger en industriel printer med åben platform og dansk ekspertise

Xaar er mest kendt som underleverandør af inkjet-teknologi til forskellige brancher, bl.a. den grafiske, men har haft deres hidtil største succes inden for industrielt print på kakler og fliser og industriel mærkning, hvilket vidner om en robust teknologi. Man finder fx printhoveder fra Xaar i udstyr fra Konica Minolta, Toshiba og Seiko.

Xaar ligger i Midtengland tæt på blandt andet Loughborough Universitety, hvor Neil Hopkinson i 2003 opfandt og beskrev 3D print-teknologien – High Speed Sintering (HSS) – og hvor man netop anvendte Xaar printhoveder under udviklingen af samme teknologi. Printhovederne blev brugt til at printe med infrarød-absorberende farve på plastikpulver.

Direktør for Xaar’s 3D-printdivison, og opfinder af HSS-teknologien, Neil Hopkinson har en god fornemmelse for retningen, blandt andet fordi Xaar har prøvet denne transition før, hvor man flyttede en hel industri fra silketryk til digitaltryk.

Etablering af 3D-division
I 2016 valgte Xaar at etablere en decideret 3D-divison for at omfavne det hastigt voksende 3D marked, hvor også inkjet-teknlogien så ud til at finde sin plads. Ifølge en undersøgelse fra Yale Developement blev der i 2015 solgt mere end 37.000 3D-printere baseret på inkjet-teknologi og markedsanalysen forudså, at dette antal vil 10-dobles frem mod 2021.

Den udvikling vil Xaar gerne være en del af og med en teknologi, der i forvejen er blevet anvendt til mange formål, og som har sin styrke i at kunne printe med materialer i meget forskellige viskositeter og temperaturer, i høj opløsning og med stor præcision, er vejen åben for at kunne udvide porteføljen af OEM-produkter til også at omfatte 3D-print. I dag bruges deres printhoveder fx i Voxeljets HSS-printer.

Den enes død, …
Men planen går videre end dette. For skæbnen ville, at nogenlunde samtidig med at Xaar skruede ambitionerne op inden for 3D, måtte det danske firma Blueprinter opgive ævret. De havde brugt år på at udvikle og opbygge en forretning omkring en pulverprinter, der havde flere lighedspunkter med HSS-teknologien. Neil Hopkinson fortæller:
– Det var selvfølgelig synd for dem, at de ikke lykkedes med det projekt, men det var så vores held. De er fundamentet i vores danske udviklingsafdeling, som er placeret i København. De er fabelagtigt dygtige og kan blandt andet noget med at holde en konstant temperatur over hele byggefladen, som ellers er en af udfordringerne ved HSS-teknologien. Og så har de bibragt en effektiv og iderig start-up kultur, som altid er en fornøjelse at være en del af. They have been sensational! siger han med begejstring i stemmen.

 

Torben Lange, tidligere CTO hos Blueprinter, leder udviklingen af selve HSS-printeren i København.

Markante besparelser, også i store serier
Xaar er endnu ikke klar til at løfte sløret for det produkt, de vil markedsføre som deres egen 3D-printer men fortæller, at det er industriel masseproduktion, der er målet. Verden er fyldt med plastikduppeditter i alle mulige former og størrelser og især i elektronikbranchen og bilindustrien ser Neil Hopkinson et enormt potentiale. Som konkret eksempel fortæller han, at de hos Xaar producere titusindvis af fordelingskamre (manifolds) til printhoveder om året. Små plastikdimser som bliver sprøjtestøbt. Med de beregninger de selv har lavet, og under forudsætning af at printerens specifikationer holder i virkeligheden, vil det være betydeligt billigere at printe dem på deres egen printer end at fortsætte med at sprøjtestøbe dem. Også selvom mængden skulle overstige 100.000 enheder om året. Det styrker troen på en markedsmæssig succes.

Der hvor Xaar forventer at gøre en afgørende forskel med deres HSS-løsning er i en fuldkommen åben platform. De vil, på grund af deres robuste printhoveder og historisk åbne tilgang til de industrielle markeder, gå efter at kunne printe i de materialer kunderne ønsker.

Neil Hopkinson siger, at de første testmaskiner kommer ud til udvalgte partnere i andet halvår 2018. Og ideen er at få en antal printere ud til en række virksomheder med vidt forskellige behov, for at lære så meget som muligt i den indledende fase.

Testmaskinen “Little Blue” vises frem for pressen i hovedkvarteret i Nottingham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: