Højteknologien flytter ind på autoværkstedet

Swinburne University of Technology i Australien har et indledt et samarbejde med Innovative Manufacturing Cooperative Research Center (IMCRC) og Tradiebot Industries om at forandre den del af bilindustrien der omfatter autoværkstederne. Projektet benytter sig af 3D-print og robotik for at muliggøre en billig og hurtig reparationsservice af plastikdele, som efterhånden udgør en stor del af en moderne bil og som også ofte er dem, der skal udskiftes.

Samarbejdsprojektet “Reparation Bot” vil gøre brug af 3D-printeknologi og robotik sammen med komplekse materialer for at muliggøre en automatiseret hurtig reparationsservice af plastikdele.
Inspirationen til projektet stammer fra et studie i teknologidrevne løsninger på problemer i bilindustrien. Disse problemer spænder fra materialespild, komplekse og restriktive designelementer og den begrænsede tilgængelighed af faglært arbejdskraft.

Tradiebot Industries grundlægger Mario Dimovski mener projektets potentielle fordele går langt ud over bilindustrien.
– Muligheden for at reparere eller udskifte dele ved hjælp af ny teknologi vil reducere både de samlede reparationstider og -omkostninger. Det skaber reelle og betydelige eksportmuligheder og har også visse gevinster for miljøet, forklarer Dimovski.

Tradiebot Industries grundlægger Mario Dimovksi (i midten) mener, at partnerskabet kan gavne mere end blot bilindustrien inden for plastreparationer.

Swinburne University spiller en vigtig rolle i udviklingen af ​​Repair Bot-projektet.
– Vi vil stole tungt på Swinburne-teamet for at undersøge, udvikle, dokumentere og løse problemet, forklarer hr. Dimovski. Dette vil være afgørende, da det her er udviklingen af verdens første automatiserede system, der vil revolutionere reparationer af plastkomponenter.

IMCRC CEO og administrerende direktør David Chuter er begejstret over de positive konsekvenser af Tradiebot Repair Bot-projektet vil have for andre australske producenter.

– Vi (IMCRC) er glade for samarbejdet mellem Tradiebot, Swinburne University og IMCRC, siger han. Det er et unikt partnerskab, der udforsker og investerer i avancerede produktionsteknologier. Det er et godt eksempel på, hvordan forskningsledende innovation sikrer, at den australske bilindustri reparationsindustri kan imødekomme udfordringerne og mulighederne i den globale økonomi.

Tradiebot Repair Bot har akkumuleret over $ 1,2 millioner i finansiering, og forskning vil finde sted i 2018 og 2019.

Du kan læse mere om projektet på Tradiebot Industries nuværende projektwebside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Et gennembrud for 3D print i sprøjtestøbningsindustrien?

Der er et stadig et spænd mellem den konstante strøm af informationer, om alle de muligheder som 3D print tilbyder, og det der rent faktisk foregår i de danske industrivirksomheder. Men det er blandt andet lykkedes for DTU og innovationsvirksomheden AddiFab at udvikle nogle løsninger, der giver helt konkrete her-og-nu fordele for sprøjtestøbningsindustrien. Det tiltrak […]

Publicerat av: