OL-kælke udviklet i samarbejde med Stratasys

Vi ved ikke, hvor meget 3D-printet udstyr der bruges ved vinter OL i PyeongChang i Sydkorea, men vi ved, at det amerikanske kælkehold har draget nytte af 3D teknologi i samarbejde med Stratasys.

 

Kælk har været på det olympiske program siden OL i Innsbruck i 1964 med konkurrencer for både mænd og kvinder. Kælkene styres ved at bevæge kroppen. Stratasys har hjulpet det amerikanske hold med at designe, 3D-printe og teste prototyper af kælke, en proces, der tog få dage, hvor det før ville have taget uger eller måneder med de traditionelle processer.

De brugte 3D-print til fremstilling af udstyr til de færdige kælke, som tog mindre end en uge. Teknologien viste sig at være særlig nyttig, når man lavede en sammensat struktur på fronten af ​​kælken, som føreren bruger til at positionere benene nøjagtigt. Det er svært at fremstille på grund af kompliceret værktøjsgeometri, men Stratasys gjorde det på et par dage.

– Den olympiske kælkediciplin er en ekstremt krævende sport, hvor brøkdele af et sekund er forskellen mellem at vinde og tabe. Vores atleter er afhængige af komfortable, responsive og aerodynamiske kælke for at kunne vinde løb, siger Jon Owen teknisk direktør for usa’s kælkehold.
– I samarbejde med Stratasys er vi blevet meget mere konkurrencedygtige. Kontinuerlig tilpasning af design og banetest af disse går meget hurtigere end med traditionelle processer. Derudover har vi afbalanceret både komfort og ydeevne ved at skræddersy slæden til hver deltagers krop.

– Stratasys kunder skubber grænserne for ydeevne, effektivitet og pålidelighed for 3D-printede værktøjer, prototyper og produktionsdele. Vores partnerskab med USA’s kælkehold er et perfekt eksempel på et miljø, hvor vores additiv produktionsteknologi gør det muligt for kunderne at imødekomme kritiske behov i specialiserede applikationer, sagde Scott Ševčík, direktør for Manufacturing Solutions på Stratasys.
– Vi er stolte over at samarbejde med Team USA, et af ​​de bedste hold i vintersport, for at hjælpe dem til at bevæge sig hurtigere.

Kælkekonkurrencen ved vinter OL 2018 blev afholdt på Alpensia Sliding Centre mellem den 10. og den 15. februar. Der blev konkurreret i fire øvelser: Single mænd og kvinder, dobbelt, og stafet. 110 atleter deltog, og amerikanerne Chris Mazdzer vandt sølv i single for mænd.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Et gennembrud for 3D print i sprøjtestøbningsindustrien?

Der er et stadig et spænd mellem den konstante strøm af informationer, om alle de muligheder som 3D print tilbyder, og det der rent faktisk foregår i de danske industrivirksomheder. Men det er blandt andet lykkedes for DTU og innovationsvirksomheden AddiFab at udvikle nogle løsninger, der giver helt konkrete her-og-nu fordele for sprøjtestøbningsindustrien. Det tiltrak […]

Publicerat av: