Indentificer mulighederne for 3D print i traditionel produktion

Additive Manufacturing (AM) eller 3D print er blevet hyldet som fremtidens produktionsmetode i årevis, men på trods af mediernes højt besungne forventninger, har en udbredt fremstilling af slutbrugsproduktionsdele ikke materialiseret sig. Sammenlignet med kendt højvolumenproduktion, som fx sprøjtestøbning, er økonomien for AM mindre attraktiv, da den endnu er forbundet med relativt lange produktionstider samt høje enhedsomkostninger.

Men i stedet for at bruge den til at erstatte eksisterende processer til slutprodukter, kan producenter udnytte styrken i AM-teknologi til at supplere eksisterende teknologier i deres vedligeholdelse, reparation og driftsindsats, og dramatisk reducere omkostningerne ved fremstilling af fx fabriksværktøj.

Et nyudgivet white paper peger på tre fokus områder som industrien bør overveje for at få den bedste udnyttelse af 3D printteknologien:

  • Find årsagen til ineffektive processer, maskinfejl og produktionsstop
  • Find de processer der kan optimeres med hensyn til kortere ledetider og lavere omkostninger
  • Find der hvor 3D printede materialer kan erstatte eksisterende

Markforge, der står bag udgivelsen, skriver, at den bedste kilde til at opdage nye muligheder er de ansatte. Ledende ingeniører eller produktionsledere er sandsynligvis bekendt med omkostningsdrivere og den operationelle effektivitet. Teknikere tæt på fremstillingen linje har et intimt kendskab til reparation- og vedligeholdelseskrav.

Markforged white paper: Guide to 3D printing on the production line kan downloades gratis her.

 

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Et gennembrud for 3D print i sprøjtestøbningsindustrien?

Der er et stadig et spænd mellem den konstante strøm af informationer, om alle de muligheder som 3D print tilbyder, og det der rent faktisk foregår i de danske industrivirksomheder. Men det er blandt andet lykkedes for DTU og innovationsvirksomheden AddiFab at udvikle nogle løsninger, der giver helt konkrete her-og-nu fordele for sprøjtestøbningsindustrien. Det tiltrak […]

Publicerat av: