Envision TEC introducerer ny printer til dentalmarkedet

Envision TEC har i sin tid på 3D printmarkedet udviklet mere end 40 printere, hvoraf en stor del er fokuseret på dentalmarkedet. Nu kommer den nye Vida cDLM, der er baseret på virksomhedens kontinuerlige Digital Light Manufacturing (cDLM) teknologi, og som er deres største og hurtigste til dato.

Med udskrivningshastigheder på 20 til 50 mm i timen, afhængigt af materiale, er den omkring dobbelt så hurtig som den hidtil bedst sælgende Vida 3D printer. Med byggeområde på 145 x 81,5 x 100 mm og en XY-opløsning på 76 mikron, når det bruges til EnvisionTECs E-Model Light materiale, kan Vida cDLM printe med følgende hastigheder:

  • 10-12 lodrette ortodontiske modeller i 100 mikron lag på ca. 90 minutter
  • 3-4 vandrette ortodontiske modeller i 100 mikron lag på ca. 15-30 minutter
  • 3-4 fulde kroner og brobuer i 50 mikron lag på cirka en time

Vida cDLM er baseret på EnvisionTECs kontinuerlige Digital Light Processing-teknologi. Virksomheden kommercialiserede DLP-teknologi i 2002 og udtog derefter et patent på kontinuerlig 3D-print i 2011. Kontinuerlig 3D-print er baseret på en byggeplatform, der aldrig stopper med at bevæge sig i Z-aksen, hvilket resulterer i høj printhastighed med færre understøtninger. Teknologien er dog ikke perfekt. EnvisionTEC fortæller, at kontinuerlig 3D-print ikke altid kan levere nøjagtige dele over større byggearealer. Ved at bruge ilt til at skabe en teltzone, hvor der kontinuerligt kan udskrives, kan materialet deformeres lidt af trykket fra ilten, der har en tendens til at skabe en bue (dome). Dette kan medføre unøjagtigheder i Z-aksen, hvilket kan kompromittere tandprodukter. EnvisionTEC bruger nu en patenteret ”domeless” materialbakke, der forbliver flad og parallel under print, hvilket giver konsistent nøjagtighed over hele byggeområdet.
Vida cDLM er det seneste inden for en række cDLM 3D-printere, som også omfatter:

  • Vida HD cDLM, med XY opløsning på 50 mikron og et byggeareal på 90 x 50 x 100 mm
  • Vida UHD cDLM, med XY opløsning på 33 mikron og et byggeareal på 63,3 x 35,6 x 100 mm
  • Micro cDLM, med XY opløsning på 39,8 mikron og et byggeareal på 45 x 28 x 75 mm

Kontinuerlig 3D-print er ikke kun gavnligt til dentalprodukter, og det har mange flere fordele end bare hastighed. Det kan fx anvendes i smykkeindustrien og til femstilling af støbeforme med kort levetid.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Et gennembrud for 3D print i sprøjtestøbningsindustrien?

Der er et stadig et spænd mellem den konstante strøm af informationer, om alle de muligheder som 3D print tilbyder, og det der rent faktisk foregår i de danske industrivirksomheder. Men det er blandt andet lykkedes for DTU og innovationsvirksomheden AddiFab at udvikle nogle løsninger, der giver helt konkrete her-og-nu fordele for sprøjtestøbningsindustrien. Det tiltrak […]

Publicerat av: