Audi:3D-printer prototyper og reservedeler

Metalspecialisterne, SLM Solutions Group, har i flere år haft et samarbejde med Audi.

Nu løfter SLM Solutions lidt på sløret for, hvad samarbejdet omhandler. Det er blandt andet produktion på maskinen SLM280HL, som Audi købte tilbage i 2016.

Hos Audi bruger de SLS-teknologien til produktion af både prototyper og reservedele on-demand. I sidstnævnte tilfælde drejer det sig om de lidt mere sjældne reservedele, som er mere lønsomme at producere med 3D-print. SLM Solutions henviser blandt andet til disse vandkoblinger, som printes på SLM280-maskinen.

– Den største fordel med denne proces er, at den gør det muligt at producere meget komplekse komponenter, som enten ikke kan fremstilles med traditionelle produktionsmetoder, eller som ville være langt dyrere at producere. Som en tommelfingerregel kan vi sige, at jo mindre, mere kompliceret og omkostningsfølsom en komponent er, jo mere egner den sig til 3D-print, forklarer SLM Solutions.

– On-demand produktion er en vision for os, således at i vi fremtiden altid kan forsyne kunderne med sjældne og originale reservedele på en måde, der både er økonomisk forsvarligt og stabilt. Regionale 3D-printcentre vil gøre logistikken og lagerholdet mere enkelt, forklarer Alexander Schmid fra Audi AG.

SLM280-serien af metalprintere har et byggevolumen på 280 x 280 x 365 mm, og der anvendes 700 watts lasere. 3D-scannnings optik og patenteret multi-stråle teknologi forbedrer systemets hastighed og kan hjælpe med at nedsætte printtiden.

– Den nye frihed inden for konstruktion som følger med 3D-print, er meget interessante. Komponenter til prototyper og reservedele, der ikke efterspørges så ofte, er bedre egnet til SLM-processen end de konventionelle produktionsmetoder på grund af friheden til geometrisk design. Og lasteevnen til komponenten er sammenlignelig med komponenter, der er produceret konventionelt, forklarer Harald Eibisch fra Audi.

Endelig forklarer Dr. Ruben Heid fra Audi, at den additive proces giver mulighed for at tilføre yderligere funktionalitet til at modstå køling eller strøm, og der er fordele ved komponentens mindre vægt.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: