Create it REAL får 10 mio. kr. fra Vækstfonden

Udviklingsvirksomheden Create it REAL, der er specialiseret i 3D print, har fået tildelt 10 mio. kroner fra Vækstfonden, som hjælper danske virksomheder ved at yde kapital og ekspertise.

Create it REAL, der blev grundlagt i 2009 af Jeremie Pierre Gay, lancerede den første realtidsprocessor dedikeret til 3D print tilbage i 2013. Den sælges til 3D-printerproducenter og til større virksomheders ad hoc-projekter. Den patenterede teknologi vigtigste fordel er en udskriftshastighed på op til fem gange hurtigere end traditionelle FDM printere på markedet i dag.

Grundlæggeren af Create it REAL, Jeremie Pierre Gay.

Jeremie Pierre Gay forklarer:
– Dette er et stærkt argument, når kunderne indser, hvor langsomme 3D-printere er, og selvfølgelig kan vi udskrive hurtigere med samme kvalitet, uden problemer. Bedre hastighed betyder bedre afkast og produktivitet. Men vigtigst er, at vi har for nylig tilføjet en end-to-end kryptering, så vores kunder kan sikre deres 3D-filer og dermed beskytte deres integritet og IP-rettigheder. Filerne dekrypteres først i printeren og sikrer, at ingen har adgang til dem. Det er lige så nemt som at lytte til musik på Spotify, hvor slutbrugerne kan gennemse et katalog og så 3D-printe det, deres abonnement tillader.

Midlerne fra Vækstfonden vil blive brugt til at udvide udviklingsholdet og skabe større synlighed i 3D print branchen. Den seneste version af processoren er, ifølge Jeremie Pierre Gay, lige så konkurrencedygtig som et high end open source board og kan hurtigt tilpasses enhver FDM printer. Create it REAL søger at skabe stærke og langsigtede partnerskaber.

Forretningsmodellen er at øge trygheden for virksomheder, som er bekymrede over implementeringen af 3D print i deres produktion. Create it REAL løser problemet med intellektuelle ejendomsrettigheder, som så mange virksomheder er bange for. Fil integritet, sikkerhed og kvalitet er kernen i dette projekt, siger Stig Poulsen, Partner og Area Director på Vækstfonden.

Jeremie tilføjer:
– Den stærke interesse, vi ser fra store virksomheder i den maritime industri, der søger en sikret platform bekræfter, at vores tilgang er den rigtige og vil også appellere til andre industrier. Yderligere løsninger er under udvikling og vil snart gøre 3D print endnu enklere og begrænse brugerinteraktionen til et par klik.

For indeværende er Create REAL nødt til at udvide deres 3D-printerproducentportefølje for at imødekomme industrivirksomhedernes efterspørgsel i forskellige segmenter.
– Vi har anmodninger om store printere, PEEK-printere, Metal FDM-printere, så vi søger producenter, der er villige til at samarbejde med os om disse nye udfordringer og åbne nye markeder, siger Jeremie Pierre Gay.

Create it REAL platformen har følgende nøglefunktioner:

  • Op til 5 gange hurtigere udskrivningshastighed end standard FDM-printere
  • Kompatibel med FDM og SLA 3D printere
  • End-to-end krypteringsstøtte for at sikre designers immaterielle ejendom
  • Augmented reality-funktion til at forhåndsvise virkelige projekter
  • REALvision slicer understøtter STL og G-kode filer
  • Udviklet og produceret i Danmark
Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Et gennembrud for 3D print i sprøjtestøbningsindustrien?

Der er et stadig et spænd mellem den konstante strøm af informationer, om alle de muligheder som 3D print tilbyder, og det der rent faktisk foregår i de danske industrivirksomheder. Men det er blandt andet lykkedes for DTU og innovationsvirksomheden AddiFab at udvikle nogle løsninger, der giver helt konkrete her-og-nu fordele for sprøjtestøbningsindustrien. Det tiltrak […]

Publicerat av: