Multi-materiale printer til dentalmarkedet

Der er rift om dentalmarkedet, hvor vi i sidste uge kunne fortælle om EnvisionTEC’s nye Vida 3D-printer. 3D Systems har netop lanceret deres NextDent 5100 og nu kommer Stratasys med deres seneste bud: Stratasys Objet260 Dental 3D Printer.

Den er baseret på PolyJet triple-jetting teknologien og kan printe tre forskellige materialer i et og samme forløb. Det giver den fleksibilitet, der er nødvendig for at bygge kirurgiske værktøjer, modeller og apparater til forskellige patientbehov. Ved drift i enkeltmaterialetilstand opnår operatørerne produktionseffektivitet med kortere skift mellem de enkelte print og reduceret materialespild.

Stratasys’ Objet 260 Dental.

Stratasys betegner den som ideel ideel til mellemstore laboratorier, der søger at udvide serviceydelser, uden at det påvirker alsidigheden. Stratasys Objet260 Dental 3D Printer kan opgraderes til “Dental Selection”-versionen, der tilbyder blanding af forskellige materialer i selve printet.

Stratasys lancerer også to nye materialer med henblik på at øge laboratorieproduktiviteten. Det første er et fleksibelt biokompatibelt materiale, MEDFLX625 – der giver tand- og ortodontiske laboratorier med PolyJet multimedie 3D-printere mulighed for at blande både fleksible og stive biokompatible materialer til kortvarige patientkontakt. Derudover lancerer de MEDFLX625 der skal hjælpe laboratorier med at øge effektiviteten yderligere ved både kunne printe kirurgiske guider og bløde vævsimplantatmodeller i et enkelt print.

– Der er ingen tvivl om at 3D-print i tandplejen væsentligt kan reducere behandlingstiden, reducere arbejdskraftomkostningerne og give nye indtægtsstrømme. Udskrivning af flere materialer i samme print skubber grænserne for, hvad der er muligt i tandplejen i dag, mens du låser op for næste generation af applikationer til i morgen, siger Mike Gaisford, direktør for sundhedsløsninger hos Stratasys. – Vi tror på, at vi med denne udmelding sætter Stratasys i front inden for dental innovation – og nu placerer vi det i flere kunders hænder end nogensinde før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: