DNV GL sætter standarden

I februar åbnede DNV GL deres første ”Additive Manufactoring Center of Excellence” i Singapore som en del af en strategi, der skal øge nytten af 3D print specielt inden for offshore- og energisektoren. Det sker i tæt samarbejde, og med støtte fra, den lokale regering.

Anlægget sigter mod at blive DNV GLs globale kompetence- og servicecenter for forsikring og rådgivning inden for 3D print til offshore samt olie- og gasindustrien og har potentialet til at forbedre Singapores vision om at blive positioneret som verdensledende i denne teknologi og blive anerkendt som et integreret globalt 3D produktionscenter.

DNV GL vil investere i kompetenceudvikling og vil samarbejde med lokale forskningsinstitutter og industripartnere gennem fælles samarbejder for at fremme brugen af ​​AM.

Remi Eriksen, koncernchef og koncernchef, DNV GL.

– Etableringen af ​​centret er perfekt timet på grund af den stigende interesse for 3D print. Med vores lange historie inden for forskning og udvikling og en stærk position i udviklingen af ​​industriens tekniske standarder vil DNV GL’s Global Additive Manufacturing Center of Excellence spille en katalytisk rolle inden for olie & gas, offshore og marine sektorer, siger Remi Eriksen, koncernchef og koncernchef, DNV GL.

DNV GL har undersøgt de muligheder og udfordringer, som AM har haft i offshore-sektoren siden 2014. I november sidste år offentliggjorde DNV GL de første retningslinjer for brugen af ​​AM i den del af industrien, hvilket skabte en klar vej og systematiske processer til vurdering af alle parametre, der vil påvirke de endelige produkter – fra det anvendte råmateriale, teknologisk modenhed, fremstillingsprocedure, dataoverførsel til selve fremstillingen og efterbehandling.

DNV GL arbejder også sammen med Aurora Labs fra Australien for at udvikle en AM certificeringsstandard, der dækker hele værdikæden fra pulver til dele, certificerer teknologiens tekniske ydeevne og selvstændigt godkender processer og produkter. Et fælles industriprojekt (JIP) er også i gang med at definere klare krav til dele fremstillet af additivproduktion. DNV GL har slået sig sammen med nøgleinteressenter for at udvikle retningslinjer, der muliggør en sikker introduktion af additivproduktion til offshore- og energisektoren.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Et gennembrud for 3D print i sprøjtestøbningsindustrien?

Der er et stadig et spænd mellem den konstante strøm af informationer, om alle de muligheder som 3D print tilbyder, og det der rent faktisk foregår i de danske industrivirksomheder. Men det er blandt andet lykkedes for DTU og innovationsvirksomheden AddiFab at udvikle nogle løsninger, der giver helt konkrete her-og-nu fordele for sprøjtestøbningsindustrien. Det tiltrak […]

Publicerat av: