Forskningssamarbejde, der giver resultater på bundlinien

Peter Emvin fra GKN Aerospace Sweden

I vores naboland Sverige har et forskningssamarbejde mellem GKN Aerospace Sweden og Högskolan Väst fået nyt fokus. De vil tage et skridt ind i den næste store nøgleteknologi – Additiv Produktion med laser som strømkilde.

GKN Aerospace Swedens samarbejde med Högskolan Väst vil have fokus på digital produktion. Arbejdet skal ses som et langsigtet forskningssamarbejde, oplyser Peter Emvin, teknisk doktor inden for additiv fremstilling og teknologi hos GKN.

GKN har fokus på automatisered produktion, som har ”zero defects” og høj kvalitet. Processer, som gentages, skal være så rpæcise som muligt, hvilket kræver digitalisering. Men for at kunne håndtere denne omstlling kræves en del kompetencer. Derfor er der endnu større behov for uddannelse og videreuddannelse, blandt andet gennem arebejdsintegreret læring.

– I samarbejdet med Högskolan udviklede vi lasersvejsning. Det blev en nøgleteknologi, som blev taget ind i vores produktion. Lasersvejsningen har os et forretningsområde, der i dag bidrager med en årlig omsætning på omkring en milliard svenske kroner. Nu er vi på vej med den næste nøgleteknologi: Additiv fremstilling med laser som energikilde er en udvidelse af vores lasersvejseplatform. Der findes potentiale til flere store forretningsområder, siger Peter Emvin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Et gennembrud for 3D print i sprøjtestøbningsindustrien?

Der er et stadig et spænd mellem den konstante strøm af informationer, om alle de muligheder som 3D print tilbyder, og det der rent faktisk foregår i de danske industrivirksomheder. Men det er blandt andet lykkedes for DTU og innovationsvirksomheden AddiFab at udvikle nogle løsninger, der giver helt konkrete her-og-nu fordele for sprøjtestøbningsindustrien. Det tiltrak […]

Publicerat av: