Vink Plast er klar til næste skridt i 3D plastproduktion

Hos Vink Plast har de haft 3D print i huset i en årrække. Faktisk havde de på et tidspunkt forhandlingen af Blueprinters pulverprinter og indtil sidste år forhandlede de også Markforged’s FDM printere. Det er historie nu, men det betyder ikke, at det er slut med 3D print hos Vink Plast.

De er ved at indrette et helt nyt område i fabrikken i Randers, hvor de har samlet alle de højteknologiske funktioner i en afdeling. Det gælder 3D opmåling, robotstyret CNC fræsning, test og færdiggørelse, og altså også 3D print, som forventes at få større og større betydning i den samlede produktportefølje.

Jan Busk fremviser de to Markforged printere Mark One og Mark Two, der blandt andet kan printe med carbon-forstærket plast.

I det nyindrettede 3D laboratorium står indtil videre fire 3D printere. En Stratasys Fortus 250mc, en Blueprinter og to Markforged printere, henholdvis en Mark One og en Mark Two. Men står det til Business Development Manager Jan Busk, så vil det ændre sig inden for en overskuelig periode.

Ikke langt fra små produktionsserier
– Indtil nu har vi langsomt udviklet produktpaletten til vores eksisterende kunder, som derfor har kunnet drage nytte af at få fremstillet forskellige former for prototyper, inklusive funktionelle prototyper. Men med den hastighed udviklingen bevæger sig i, er vi ikke langt fra, at kunne tilbyde kunderne små serier af slutprodukter, fortæller Jan Busk.

Det er blandt andet de fiberforstærkede produkter fra Markforged, der giver Jan Busk troen på, at slutprodukter med tilstrækkelig styrke og acceptabel holdbarhed kan være et attraktivt produkt for mange af Vink Plasts kunder. Som eksempel fortæller Jan Busk, at man kan fremstille avancerede kølekanaler til plaststøbeforme, som kan accelerere produktionshastigheden på den traditionelle sprøjtestøbningsproces på grund af den meget effektive køling. Og skulle kølekanalerne ikke have samme holdbarhed som støbeformene, kan man printe nogle nye.

Markforged printerne kan printe plast filament med og uden carbon fiberforstærkning, og skal man printe emner med helt særlige styrke- og/eller varmeegenskaber kan materialet forstærkes med kontinuerlige fibre i printprocessen. Det kan være glasfibre for stærke og seje emner, carbon-fibre hvor styrken ønskes kombineret med lavest mulige vægt, Kevlar, hvor der ønskes stor slag- eller brudstyrke og HSTH glasfibre til anvendelse i miljøer med meget høje temperaturer.

Første investering i ABS
Fortus 250mc-printeren er den føreste investering i 3D printteknologi, som printer i ABS-materiale. Den har en byggevolumen 254 x 254 x 305 mm.

–3D print vil en tid endnu blive brugt mest til prototyper og demomodeller, men hvis ABS-materialets tekniske specifikationer opfylder de enkelte applikationers materialekrav, kan man i princippet producere driftsklare emner i mindre serier, siger Jan Busk og tilføjer, at man sandsynligvis også vil se 3D printede komponenter indgå som dele i større sprøjtestøbte emner, der, hvor de kan noget, som det sprøjtestøbte ikke kan.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Et gennembrud for 3D print i sprøjtestøbningsindustrien?

Der er et stadig et spænd mellem den konstante strøm af informationer, om alle de muligheder som 3D print tilbyder, og det der rent faktisk foregår i de danske industrivirksomheder. Men det er blandt andet lykkedes for DTU og innovationsvirksomheden AddiFab at udvikle nogle løsninger, der giver helt konkrete her-og-nu fordele for sprøjtestøbningsindustrien. Det tiltrak […]

Publicerat av: