Copytec går efter industrikunderne med ny SLA-printer

Ricoh AM 500 SLS

Copytec, som allerede har et stærkt tilbud til industrimarkedet i Danmark med deres Ricoh AM500 SLS-printer, styrker nu yderligere deres position over for produktionsvirksomhederne.

De har netop indgået forhandleraftale med tyske Raplas om at sælge deres SLA-printer på det danske marked.

– Vi fornemmer en stigende efterspørgsel på udstyr, der kan producere i større formater. Raplas-løsningen printer meget præcise emner i formater op til 700 x 700 x 500, og udvalget af materialer imødekommer, de krav industrien efterspørger, fortæller Bjarne Rasmussen indehaver af Copytec.

– Raplas er en tysk og meget professionel virksomhed. Det har vi lagt stor vægt på, da vi søgte yderligere en samarbejdspartner med 3D-printudstyr, som vi kunne præsentere for industrisegmentet i Danmark, fortsætter Bjarne Rasmussen.

Raplas SLA-printer

30 Raplas-løsninger er installeret

Der står i dag mere end 30 Raplassystemer rundt om i verden, og det er absolut kun en begyndelse, kan man læse i en interviewartikel med Martin Forth, der er Raplas CEO. Den fortsatte succes skal blandt andet findes i udvidelsen på produktsiden med et pulversystem til metalproduktion – og det er ikke kun til prototyper, kan man læse i interviewet.

På materialesiden kan Raplas blandt andet levere Raplasprint BIO, specielt målrettet medicobranchen og høreapparater. Raplas RR60, som er et ABS-lignende resin,  målrettet mere generelle formål og konstruktioner med dimensionelle udfordringer. Raplas Metal Powders til metalproduktion. Endelig kan Raplas også være med til at udvikle kundespecifikke materialer. Det bør nok bemærkes, at Raplas fx kan levere AM –resin, der koster omkring 1/3 af typiske AM-resin-priser på markedet i dag. Det er endnu ikke konkurrencedygtigt med injection molding-priser, men det er et skridt i den rigtige retning, udtaler Martin Forth i interviewet, foretaget af Rachel Park.

Zeiss-brandet står for kvalitet. Zeiss benytter blandt andet også en Raplas-løsning til produktion af linser. Det  fortæller lidt om den kvalitet, der kan forventes af Copytecs nye løsning til industrikunderne i Danmark.

Samarbejder også med PLM Group

– Men alle kan bruge en 3D-printer på en eller anden måde, så målgruppen for vores 3D-printere er ikke begrænset til produktionsvirksomheder, fortæller Bjarne Rasmussen.

Copytec samarbejder på 3D-printsiden også med PLM Group om forskellige services og produkter inden for AM-segmentet.

Vores vigtigste opgave er uvildig rådgivning

Bjarne Rasmussen, Copytec

–Vi har et nogle gode tilbud til kunder, men vores vigtigste opgave lige nu er at rådgive om, hvordan man kommer i gang med 3D-print, og hvor det kan give mening at bruge teknologien. Så p.t. har vi rigtig mange virksomheder, som vi hjælper med at få defineret formålet og mulighederne samt hvordan de kommer i gang. Først derefter tager vi fat på, hvilket udstyr, der skal investeres. Måske er det noget af det, vi har i porteføljen, måske er det fra en anden leverandør. Vi vil give en fair og uvildig rådgivning, slutter Bjarne Rasmussen vores samtale.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: