Copytec går efter industrikunderne med ny SLA-printer

Ricoh AM 500 SLS

Copytec, som allerede har et stærkt tilbud til industrimarkedet i Danmark med deres Ricoh AM500 SLS-printer, styrker nu yderligere deres position over for produktionsvirksomhederne.

De har netop indgået forhandleraftale med tyske Raplas om at sælge deres SLA-printer på det danske marked.

– Vi fornemmer en stigende efterspørgsel på udstyr, der kan producere i større formater. Raplas-løsningen printer meget præcise emner i formater op til 700 x 700 x 500, og udvalget af materialer imødekommer, de krav industrien efterspørger, fortæller Bjarne Rasmussen indehaver af Copytec.

– Raplas er en tysk og meget professionel virksomhed. Det har vi lagt stor vægt på, da vi søgte yderligere en samarbejdspartner med 3D-printudstyr, som vi kunne præsentere for industrisegmentet i Danmark, fortsætter Bjarne Rasmussen.

Raplas SLA-printer

30 Raplas-løsninger er installeret

Der står i dag mere end 30 Raplassystemer rundt om i verden, og det er absolut kun en begyndelse, kan man læse i en interviewartikel med Martin Forth, der er Raplas CEO. Den fortsatte succes skal blandt andet findes i udvidelsen på produktsiden med et pulversystem til metalproduktion – og det er ikke kun til prototyper, kan man læse i interviewet.

På materialesiden kan Raplas blandt andet levere Raplasprint BIO, specielt målrettet medicobranchen og høreapparater. Raplas RR60, som er et ABS-lignende resin,  målrettet mere generelle formål og konstruktioner med dimensionelle udfordringer. Raplas Metal Powders til metalproduktion. Endelig kan Raplas også være med til at udvikle kundespecifikke materialer. Det bør nok bemærkes, at Raplas fx kan levere AM –resin, der koster omkring 1/3 af typiske AM-resin-priser på markedet i dag. Det er endnu ikke konkurrencedygtigt med injection molding-priser, men det er et skridt i den rigtige retning, udtaler Martin Forth i interviewet, foretaget af Rachel Park.

Zeiss-brandet står for kvalitet. Zeiss benytter blandt andet også en Raplas-løsning til produktion af linser. Det  fortæller lidt om den kvalitet, der kan forventes af Copytecs nye løsning til industrikunderne i Danmark.

Samarbejder også med PLM Group

– Men alle kan bruge en 3D-printer på en eller anden måde, så målgruppen for vores 3D-printere er ikke begrænset til produktionsvirksomheder, fortæller Bjarne Rasmussen.

Copytec samarbejder på 3D-printsiden også med PLM Group om forskellige services og produkter inden for AM-segmentet.

Vores vigtigste opgave er uvildig rådgivning

Bjarne Rasmussen, Copytec

–Vi har et nogle gode tilbud til kunder, men vores vigtigste opgave lige nu er at rådgive om, hvordan man kommer i gang med 3D-print, og hvor det kan give mening at bruge teknologien. Så p.t. har vi rigtig mange virksomheder, som vi hjælper med at få defineret formålet og mulighederne samt hvordan de kommer i gang. Først derefter tager vi fat på, hvilket udstyr, der skal investeres. Måske er det noget af det, vi har i porteføljen, måske er det fra en anden leverandør. Vi vil give en fair og uvildig rådgivning, slutter Bjarne Rasmussen vores samtale.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: