Fra håndarbejde til 3D-print  og –scan

Hos Widex producerer de omkring 500.000 kundetilpassede høreapparater hvert år.

Tidligere var produktionen af høreapparater rent håndarbejde, lige fra aftryk til produktion af løsningen. I dag går det hele noget lettere, hurtigere og billigere. Og tilpasningen er blevet bedre til den enkelte bruger.

Scanningen af brugerens øre sker med scannere udviklet af 3 Shape i tæt samarbejde med Widex, der også har haft stor indflydelse på softwaren.

– Med 3D-print kan der anvendes geometrier til skaller og propper, der ikke er mulige at fremstille manuelt, fortæller Klaus Vaarbroe, Global Manager, Camisha Development/Widex.

Skallerne og propperne printes med SLA-teknologien med en nøjagtighed på 0,02mm og en lagtykkelse på 0,1 mm. Produkterne fremstilles med biokompatible materialer i fire forskellige farvevarianter. Også efterbehandlingen af det 3D-printede produkt er automatiseret inklusiv poleringen. Kun lakeringen af det færdige produkt sker manuelt. Det sidste, der placeres i høreapparatet er elektronikken.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: