Nexttech. Først fløj de meget højt, nu flyver de i øjenhøjde

Nexttech-direktør Karsten Friis Hansen

Da Nexttech startede var visionen at blive Nordens største videnscenter for 3DP. Og der blev satset på et medlemsbaseret netværk for virksomheder, der havde ressourcer til at betale kr.10.000 i månedligt gebyr. Nu kan man blive medlem for bare kr. 1.000.

Det var ikke urimeligt med 10.000 per måned, men det var i en størrelsesorden, som afholdt de fleste små og mellemstore virksomheder.

Ny strategi

Ved årsskiftet skete der en udskiftning i direktionen. Hanne Thøgersen forlod stillingen og Karsten Friis Hansen tog over. Nu er strategien og visionen blevet ændret.

– Vores formål er at være i øjenhøjde med virksomhederne i hele Danmark, og vi skal kunne hjælpe dem også på det helt praktiske plan. Det betyder, at vi også kan tilbyde assistance med konstruktion og design. Det er hele processen vi byder ind på, ikke blot selve printopgaven, fortæller Karsten Friis Hansen.

Mere end et servicebureau – her får man hands on

En af 3D-printerne hos Nexttech er en SLS sPro 60 fra 3D System

Formålet for Nexttech er ikke blot at være et servicebureu, hvor kunder kan få printet opgaver. Hos Nexttech kan medlemmerne også selv få lov til at arbejde med maskinerne.

– Her kan man få ”hands on”. Det er vigtigt, at man selv arbejder med maskinerne, får forståelse for programmerne og ser hvordan produktet kommer ud af maskinen, fortsætter Karsten Friis Hansen.

Hos Nexttech vil de også tilbyde erfa-udveksling for små- og mellemstore virksomheder, der endnu ikke har så megen erfaring med 3DP.

– Det er også vigtigt at vi får fortalt medlemmerne, at 3DP både rummer begrænsninger og muligheder. De skal forstå begge aspekter for at få størst muligt udbytte ud af teknologien, forklarer Karsten Friis Hansen.

To medlemskaber

Det store medlemskab koster fortsat kr. 10.000 per måned, det giver fx ret til en projekt-kontorplads, der kan benyttes i hele projektets udviklingstid, inklusiv asssistance fra Nexttech, som også kan hjælpe med at koble projektet til et universitet..

Det ”lille” medlemskab koster bare kr. 1.000 per måned. Her får medlemmerne adgang til netværket og al den viden, der er samlet her, samt udstyret, der er installeret hos Nexttech.

Der er i dag 18 medlemmer, og rigtig mange i ”pipe line”, oplyser Karsten Friis Hansen.

Seminarer

Nexttech planlægger også, som en del af den nye strategi med at være i øjenhøjde med medlemmerne, en række seminarer.

Det første finder sted her den 15. maj fra kl. 12-16 hos Nexttech i Kolding. Her fortæller tre forskellige virksomheder om deres arbejde med 3D-print. Det næste finder sted den 12. juni og handler om 3D-print og sprøjtestøbning.

Flere seminarer følger efter sommerferien.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *