Print med væske bliver til oppusteligt materiale

BMW’s designafdeling og MIT, Massachusetts Institute of Technology, har sammen fundet en ny måde at printe et oppusteligt materiale med 3D-print. Det giver nye designmuligheder, skriver BMW i en pressemeddelelse.

Den nye teknologi, Rapid Liquid Printing, fungerer ved at printhovederne placerer materialet i en beholder fyldt med gel. Man kan næsten sige, at produkter fysisk sprøjtes direkte ind i gelen. Når processen er færdig er produktet stivnet til et silikoneprodukt, som efterfølgende kan løftes op af beholderen.

– Når vi tænker på hvordan fremtidens biler kommer til at se ud, ser vi ingen anledning til at låse os fast ved bestemte faconer, forme eller design. Interiøret kan endda komme til at indeholde formbare og varierende funktioner, fortæller Martina Starke, der er chef for BMW Brand Design.

Byggevolumen styres af hvor stor beholderen med gel er, hvilket giver ubegrænsede muligheder, skriver BMW. Samarbejdet mellem BMW og MIT har ført til det første eksemplar af et oppusteligt silikoneobjekt,som via forandringer i lufttrykket kan ændre sig til en række forskellige faconer og forskellig fasthed.

Her kan du se hvordan Rapid Liquid Printing fungerer

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: