Print med væske bliver til oppusteligt materiale

BMW’s designafdeling og MIT, Massachusetts Institute of Technology, har sammen fundet en ny måde at printe et oppusteligt materiale med 3D-print. Det giver nye designmuligheder, skriver BMW i en pressemeddelelse.

Den nye teknologi, Rapid Liquid Printing, fungerer ved at printhovederne placerer materialet i en beholder fyldt med gel. Man kan næsten sige, at produkter fysisk sprøjtes direkte ind i gelen. Når processen er færdig er produktet stivnet til et silikoneprodukt, som efterfølgende kan løftes op af beholderen.

– Når vi tænker på hvordan fremtidens biler kommer til at se ud, ser vi ingen anledning til at låse os fast ved bestemte faconer, forme eller design. Interiøret kan endda komme til at indeholde formbare og varierende funktioner, fortæller Martina Starke, der er chef for BMW Brand Design.

Byggevolumen styres af hvor stor beholderen med gel er, hvilket giver ubegrænsede muligheder, skriver BMW. Samarbejdet mellem BMW og MIT har ført til det første eksemplar af et oppusteligt silikoneobjekt,som via forandringer i lufttrykket kan ændre sig til en række forskellige faconer og forskellig fasthed.

Her kan du se hvordan Rapid Liquid Printing fungerer

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Ny metode får det træge til at flyde

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i Additive Manufacturing Journal, har forskere fra Purdue University fået en ny metode til ekstrudering af viskose materialer i additivfremstilling.

Publicerat av: 

3D-printet udstyr til sportsudøvere

PLM Group har indgået et samarbejde med Idrættens Innovationslab om at udforske mulighederne for 3D-print af sportsudstyr. Det har foreløbig resulteret i 3D-printede løsninger, som anvendes af sejlsportslandsholdet.

Publicerat av: