To nye metalprintere fra 3D Systems

3D Systems lancerer to nye 3D-printere. Den ene er til metal og den anden til dentalapplikationer.

DMP Flex 100 er en 3D-printer til metal, som er udviklet til brug inden for forskning-og applikationsudvikling samt til produktion af slutprodukter. Ifølge 3D Systems kan den nye maskine producere dobbelt så hurtigt i forhold til den tidligere maskine i samme kategori, ProX DMP 100. Byggevolumen er relativt lille, blot 100 x 100 x 80 mm, derfor er printeren mest velegnet til at printe små komplekse metaldele, som kræver høj præcision.

DMP Flex 100 kan printe med både titan og andre typer af legeringer. 3D Systems fortæller også, at der er flere materialer under udvikling.

Til dental-brug er der udviklet en 3D-printer til nye brugere. Printeren kan printe op til 90 tandkroner på under fire timer i et job og med en varmebehandling på 25 minutter. Da printet kan produceres i 50 mikron mener 3D Systems, at printeren er perfekt til fremstilling af kroner, broer og delrammer samt lignende produkter.

– Dentalprinteren er udviklet for at hjælpe dentallaboratorierne med at få hurtigere og mere fleksibel produktion for at opfylde kundernes behov, lyder det i 3D Systems pressemeddelelse.

– Begge løsninger viser på såvel printkvalitet, brugervenlighed og matrialevalg, at der er tale om printere i en klasse for sig selv. Vi tror at disse 3D Systems-løsninger vil bidrage til ekspansionen af metalprint inden for design, ingeniører, forskere og dentallaboratorier, fortæller Kevin McAlea, EVP metals and healthcare på 3D Systems.

Begge løsningerne leveres med software. DMP Flex 100 med 3DXpert, og dentalprinteren  er forsynet med LaserForm CoCroch.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: