To nye metalprintere fra 3D Systems

3D Systems lancerer to nye 3D-printere. Den ene er til metal og den anden til dentalapplikationer.

DMP Flex 100 er en 3D-printer til metal, som er udviklet til brug inden for forskning-og applikationsudvikling samt til produktion af slutprodukter. Ifølge 3D Systems kan den nye maskine producere dobbelt så hurtigt i forhold til den tidligere maskine i samme kategori, ProX DMP 100. Byggevolumen er relativt lille, blot 100 x 100 x 80 mm, derfor er printeren mest velegnet til at printe små komplekse metaldele, som kræver høj præcision.

DMP Flex 100 kan printe med både titan og andre typer af legeringer. 3D Systems fortæller også, at der er flere materialer under udvikling.

Til dental-brug er der udviklet en 3D-printer til nye brugere. Printeren kan printe op til 90 tandkroner på under fire timer i et job og med en varmebehandling på 25 minutter. Da printet kan produceres i 50 mikron mener 3D Systems, at printeren er perfekt til fremstilling af kroner, broer og delrammer samt lignende produkter.

– Dentalprinteren er udviklet for at hjælpe dentallaboratorierne med at få hurtigere og mere fleksibel produktion for at opfylde kundernes behov, lyder det i 3D Systems pressemeddelelse.

– Begge løsninger viser på såvel printkvalitet, brugervenlighed og matrialevalg, at der er tale om printere i en klasse for sig selv. Vi tror at disse 3D Systems-løsninger vil bidrage til ekspansionen af metalprint inden for design, ingeniører, forskere og dentallaboratorier, fortæller Kevin McAlea, EVP metals and healthcare på 3D Systems.

Begge løsningerne leveres med software. DMP Flex 100 med 3DXpert, og dentalprinteren  er forsynet med LaserForm CoCroch.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: