IKEA med i projekt om 3D-printet gaming-udstyr


UNYQ, der fremstiller proteser og orthopædiske løsninger, går sammen med IKEA for at udvikle en enestående prototype, hvis mål er at gøre gaming-udstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmæssigt sammenhængende med hjemmets øvrige interiør.

UNYQ har arbejdet tæt sammen med e-sportsfirmaet Area Academy for at undersøge, hvordan design af udstyr for gamere kan være med til at forandre oplevelsen– særlig med henblik på udseende, ergonomi og mobilitet. Resultatet af det samarbejde blev afsløret på IKEAs Democratic Design Days i Älmhult, Sverige.

Der er omkring to milliarder gamere rundt om i verden, og antallet vokser hele tiden. I lang tid er denne gruppe blevet overset med hensyn til design, tilpasning og tilgængelighed af spcialiseret interiør. IKEA har engageret UNYQ for at skabe en prototype, der sigter mod at gøre spiludstyr ergonomisk og samtidig tilpasset et moderne hjems indretning. Kort sagt, en 3D-printet stol til spillere. Det har kun taget ni uger at designe og udføre prototypen, hvilket viser det store potentiale i UNYQs design team og deres produktionsmuligheder. Resultatet af dette samarbejde vil være tilgængeligt i en begrænset periode, i starten 2020.

– Dette er vildt en spændende mulighed for UNYQ. Vi har altid arbejdet på at gøre valgfrihed, design og individuel tilpasning til en mulighed for så mange som muligt. I det perspektiv er samarbejdet med IKEA virkelig fantastisk, siger Eythor Bender, CEO for UNYQ.

Marcus Engman, designchef hos IKEA Range & Supply udtaler:
– Ved at samarbejde med UNYQ ønsker IKEA at lære, hvordan vi kan bruge fotometrisk og 3D-scanning i kombination med 3D-print, så det er muligt at tilpasse produkterne til bedre ergonomi og mere individualiseret udseende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *