IKEA med i projekt om 3D-printet gaming-udstyr


UNYQ, der fremstiller proteser og orthopædiske løsninger, går sammen med IKEA for at udvikle en enestående prototype, hvis mål er at gøre gaming-udstyr ergonomisk, individuelt tilpasset og samtidig designmæssigt sammenhængende med hjemmets øvrige interiør.

UNYQ har arbejdet tæt sammen med e-sportsfirmaet Area Academy for at undersøge, hvordan design af udstyr for gamere kan være med til at forandre oplevelsen– særlig med henblik på udseende, ergonomi og mobilitet. Resultatet af det samarbejde blev afsløret på IKEAs Democratic Design Days i Älmhult, Sverige.

Der er omkring to milliarder gamere rundt om i verden, og antallet vokser hele tiden. I lang tid er denne gruppe blevet overset med hensyn til design, tilpasning og tilgængelighed af spcialiseret interiør. IKEA har engageret UNYQ for at skabe en prototype, der sigter mod at gøre spiludstyr ergonomisk og samtidig tilpasset et moderne hjems indretning. Kort sagt, en 3D-printet stol til spillere. Det har kun taget ni uger at designe og udføre prototypen, hvilket viser det store potentiale i UNYQs design team og deres produktionsmuligheder. Resultatet af dette samarbejde vil være tilgængeligt i en begrænset periode, i starten 2020.

– Dette er vildt en spændende mulighed for UNYQ. Vi har altid arbejdet på at gøre valgfrihed, design og individuel tilpasning til en mulighed for så mange som muligt. I det perspektiv er samarbejdet med IKEA virkelig fantastisk, siger Eythor Bender, CEO for UNYQ.

Marcus Engman, designchef hos IKEA Range & Supply udtaler:
– Ved at samarbejde med UNYQ ønsker IKEA at lære, hvordan vi kan bruge fotometrisk og 3D-scanning i kombination med 3D-print, så det er muligt at tilpasse produkterne til bedre ergonomi og mere individualiseret udseende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: