3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-udskrivning er ikke længere domænet for nipsgenstande og prototyper. I dag er processen nået et punkt, hvor man kan bygge huse, broer og designstole med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale afslørede kunstneren Bruno Juričić en pergola, der er3D-printet til den kroatiske pavillon.

Pergolaen består af luftige søjler, der stiger til loftet og understøtter et porøst tag. Juričić udviklede en form, som blev skabt med generative algoritmer, der bruger parametre som rummets form, den arketypiske form af middelhavspergolaer. Samtidig var der et ønske om at pergolaen skulle have et meget porøst design.

Med sine 620 kvadratmeter er det en af de største strukturer, der er produceret ved hjælp af 3D-printteknologien. På trods af sin størrelse ser pergolaen luftig ud takket være sin gitter-form. Pergolaen er bygget af 100.000 ekstruderede plastikstykker, der var samlet i lighed med en ”daisy chain” af robotter.

Pergolaen består af omkring 330 kg  3D-printet biologisk nedbrydeligt materiale.

Billeder: Jan Stojkovic

Ref: Curbed

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: