3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-udskrivning er ikke længere domænet for nipsgenstande og prototyper. I dag er processen nået et punkt, hvor man kan bygge huse, broer og designstole med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale afslørede kunstneren Bruno Juričić en pergola, der er3D-printet til den kroatiske pavillon.

Pergolaen består af luftige søjler, der stiger til loftet og understøtter et porøst tag. Juričić udviklede en form, som blev skabt med generative algoritmer, der bruger parametre som rummets form, den arketypiske form af middelhavspergolaer. Samtidig var der et ønske om at pergolaen skulle have et meget porøst design.

Med sine 620 kvadratmeter er det en af de største strukturer, der er produceret ved hjælp af 3D-printteknologien. På trods af sin størrelse ser pergolaen luftig ud takket være sin gitter-form. Pergolaen er bygget af 100.000 ekstruderede plastikstykker, der var samlet i lighed med en ”daisy chain” af robotter.

Pergolaen består af omkring 330 kg  3D-printet biologisk nedbrydeligt materiale.

Billeder: Jan Stojkovic

Ref: Curbed

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: