3D-printet pergola med på Venice Architecture Biennale

3D-udskrivning er ikke længere domænet for nipsgenstande og prototyper. I dag er processen nået et punkt, hvor man kan bygge huse, broer og designstole med teknologien. Ved Venice Architecture Biennale afslørede kunstneren Bruno Juričić en pergola, der er3D-printet til den kroatiske pavillon.

Pergolaen består af luftige søjler, der stiger til loftet og understøtter et porøst tag. Juričić udviklede en form, som blev skabt med generative algoritmer, der bruger parametre som rummets form, den arketypiske form af middelhavspergolaer. Samtidig var der et ønske om at pergolaen skulle have et meget porøst design.

Med sine 620 kvadratmeter er det en af de største strukturer, der er produceret ved hjælp af 3D-printteknologien. På trods af sin størrelse ser pergolaen luftig ud takket være sin gitter-form. Pergolaen er bygget af 100.000 ekstruderede plastikstykker, der var samlet i lighed med en ”daisy chain” af robotter.

Pergolaen består af omkring 330 kg  3D-printet biologisk nedbrydeligt materiale.

Billeder: Jan Stojkovic

Ref: Curbed

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *