GE Additive forærer 600 3D-printere til undervisningsbrug

GE Additive har investeret 10 millioner dollars, således at de i de kommende fem år kan forsyne skoler rundt om i verden med 3D-printere. Indtil videre er 3D-teknoogien nået ud til mere end 400.000 elever, mener GE Additive. Her til efteråret bliver der leveret 600 polymerbaserede 3D-printere til grundskoler i hele verden.

Det var sidste år GE Additive traf beslutning om at ville investere 10 millioner dollar til at påvirke udviklingen af 3D-teknologien i undervisningssektoren rundt om i verden. Det betød at skolerne kunne søge om at få en gratis pakke med alle komponenter, som er nødvendige i en 3D-printproces. Pengene er blevet fordelt mellem polymerprintere til grundskoler og metalprintere til højere læreanstalter og universiteter.

– Additive produktion sker nu. Teknologien har allerede ændret måden, vi designer, konstruerer og producerer komplekse og hverdagsagtige produkter. Men vi skal fortsat se frem og sikre os, at vi har uddannet ingeniører, programmører og materialeforskere for at være i stand til at opnå det fulde potentiale med 3D-print, fortæller GE Additives Jason Oliver.

De nævnte 600 polymerprintere bliver leveret til grundskoler i  30 forskellige lande. Der har været størst interesse for pakkerne, som består af software, materialer og læreplaner plus naturligvis selve 3D-printeren, fra USA, Australien, Canada, Spanien og Irland. Man kan undre sig over, hvorfor der ingen interesse har været fra dansk side for også i Danmark er der behov for at få nye teknologier ind i undervisningen så tidligt som muligt.

Ifølge GE Additive har lærere, der har indført 3D-printere i deres arbejde blandt brugt dem til at forbedre indlæringsoplevelsen. Andre har benyttet printerne til at arbejde mere analytisk med hensyn til hvordan komponenter som er printet fx kan forbedre et musikinstrument eller andet emne, de har kunne tage udgangspunkt i i undervisningen.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: