Nyt lovende Aros Graphene-baseret materiale

add:north teamets grundlæggere. Nils Åsheim er numre tre fra venstre

Graphmatec som udvikler nanokomposit materialer har i samarbejde med add:north udviklet et nyt materiale, som åbner op for mange nye 3D-applikationer, som fx varmeledende komponenter.

Begge virksomheder, der har hjemme i Sverige, er iværksættervirksomheder inden for materialeteknologi. Nu har de som nævnt i fællesskab udviklet en ny ledende Aros Graphene-baseretmateriale. Et filament, der vil kunne anvendes til print af en række nye applikationer, som fx termisk ledende komponentet, printkort og værn mod elektromagnetisme og radiofrekvenser.

– Hvis vi får udnyttet potentialet i dette materiale, vil det være en verdensnyhed,da der er virkelig mange applikationer til et superledende filament, både med hensyn varmeledende egenskaber og værn mod elektromagnetisk stråling samt radiofrekvenser, fortæller Nils Åsheim fra add:north.

Det der går materialet unikt er atmankan skræddersy præcise ledende egenskaber i filamentet, som gør det muligt at printe nye typer af produkter, som fx nedenstående:

Elektromagnetisk og værn mod radiofrekvens: rumfart og forsvar, telekommunikation, medicinsk udstyr / medicinsk teknologi, emballering, luftfartsindustrien og bilindustrien.

Elektrisk ledende: kredsløb, sensorer (IoT – tingenes internet).

Varmeledningsevne: maskinproducenter, hobbyfolk.

Før materialet, der er patenteret, kommer på markedet, går der 6-12 måneder. Det skal optimeres og betatestes.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: