Nyt lovende Aros Graphene-baseret materiale

add:north teamets grundlæggere. Nils Åsheim er numre tre fra venstre

Graphmatec som udvikler nanokomposit materialer har i samarbejde med add:north udviklet et nyt materiale, som åbner op for mange nye 3D-applikationer, som fx varmeledende komponenter.

Begge virksomheder, der har hjemme i Sverige, er iværksættervirksomheder inden for materialeteknologi. Nu har de som nævnt i fællesskab udviklet en ny ledende Aros Graphene-baseretmateriale. Et filament, der vil kunne anvendes til print af en række nye applikationer, som fx termisk ledende komponentet, printkort og værn mod elektromagnetisme og radiofrekvenser.

– Hvis vi får udnyttet potentialet i dette materiale, vil det være en verdensnyhed,da der er virkelig mange applikationer til et superledende filament, både med hensyn varmeledende egenskaber og værn mod elektromagnetisk stråling samt radiofrekvenser, fortæller Nils Åsheim fra add:north.

Det der går materialet unikt er atmankan skræddersy præcise ledende egenskaber i filamentet, som gør det muligt at printe nye typer af produkter, som fx nedenstående:

Elektromagnetisk og værn mod radiofrekvens: rumfart og forsvar, telekommunikation, medicinsk udstyr / medicinsk teknologi, emballering, luftfartsindustrien og bilindustrien.

Elektrisk ledende: kredsløb, sensorer (IoT – tingenes internet).

Varmeledningsevne: maskinproducenter, hobbyfolk.

Før materialet, der er patenteret, kommer på markedet, går der 6-12 måneder. Det skal optimeres og betatestes.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Futuristisk design med 3DP

Industridesigneren Nicole Hone fra New Zealand sætter med sine futuristiske design vores forestillinger om, hvad der er muligt med 3D-print på prøve.

Publicerat av: 

De forsker i legeringsmetalpulver

I England er der udført et nyt projekt, der kan ændre på, hvordan bil-dele er fremstillet. Liberty Powder Metals, der ejes af Liberty House Group, modtog 4,6 mio. £ til forskning i legeringsmetalpulver til anvendelse af 3D-printede bil-dele og andre komponenter

Publicerat av: