Nyt lovende Aros Graphene-baseret materiale

add:north teamets grundlæggere. Nils Åsheim er numre tre fra venstre

Graphmatec som udvikler nanokomposit materialer har i samarbejde med add:north udviklet et nyt materiale, som åbner op for mange nye 3D-applikationer, som fx varmeledende komponenter.

Begge virksomheder, der har hjemme i Sverige, er iværksættervirksomheder inden for materialeteknologi. Nu har de som nævnt i fællesskab udviklet en ny ledende Aros Graphene-baseretmateriale. Et filament, der vil kunne anvendes til print af en række nye applikationer, som fx termisk ledende komponentet, printkort og værn mod elektromagnetisme og radiofrekvenser.

– Hvis vi får udnyttet potentialet i dette materiale, vil det være en verdensnyhed,da der er virkelig mange applikationer til et superledende filament, både med hensyn varmeledende egenskaber og værn mod elektromagnetisk stråling samt radiofrekvenser, fortæller Nils Åsheim fra add:north.

Det der går materialet unikt er atmankan skræddersy præcise ledende egenskaber i filamentet, som gør det muligt at printe nye typer af produkter, som fx nedenstående:

Elektromagnetisk og værn mod radiofrekvens: rumfart og forsvar, telekommunikation, medicinsk udstyr / medicinsk teknologi, emballering, luftfartsindustrien og bilindustrien.

Elektrisk ledende: kredsløb, sensorer (IoT – tingenes internet).

Varmeledningsevne: maskinproducenter, hobbyfolk.

Før materialet, der er patenteret, kommer på markedet, går der 6-12 måneder. Det skal optimeres og betatestes.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: