27 virksomheder med i første AM Generator-forløb

50 personer fra 27 virksomheder var mødt op til første workshop hos Dansk AM Hub.

Mandag den 18. juni mødte 50 personer fra 27 virksomheder op hos Dansk AM Hub på Carl Jacobsensvej i Valby. De havde meldt sig til Dansk AM Hubs nye initiativ AM Generator, som tilbyder små og mellemstore virksomheder sparring til, at udvikle forretningsmodeller omkring additiv manufactoring (AM) eller 3D print.

Det er Industriens Fond der står bag initiativet Dansk AM Hub, som en lang række institutioner og virksomheder som kernepartnere. Det drejer sig om: DI, Force Technology, Teknologisk Institut, SDU, DTU, CBS, DAMRC, Mercantec, KEA og Erhvervsstyrelsen.

AM Generator er et af flere initiativer, der skal ruste de danske fremstillingsvirksomheder til en stigende international konkurrence, og klæde dem på til at udvikle konkrete forretningsmodeller med 3D print som omdrejningspunkt.

Inspiration fra pionererne
Forløbet starter og slutter med en fælles workshop-dag. På første dag er der inspirerende foredrag fra virksomheder, der er godt i gang med 3D print og individuelle workshops, hvor man arbejder med sine egne ideer. Der er otte eksperter tilknyttet workshop’en med hvem man kan diskutere sine ideer og få nye vinkler på mulighederne. Eksperterne kommer fra virksomheder som Kring Innovation og Force Technology.

Mellem første og anden workshop, som afslutter forløbet, er der et sparringsforløb, hvor hver virksomhed får tilknyttet en ekspert, der skal sikre, at idéerne bliver modnet til en eller flere konkrete forretningsmuligheder, og at de rigtige test bliver lavet.

I den afsluttende workshop vil de deltagende virksomheder blive koblet med et hold af designere og innovationseksperter, der sammen med virksomheden vil udarbejde en visuel beskrivelse af forretningsmuligheden. Med den i hånden skulle det det lettere at finde eksterne samarbejdspartnere eller overbevise resten af ledelsen om projektets bæredygtighed.

Succes sætter gang i næste bølge
Det første AM Generator forløb startede mandag den 18. juni og slutter den 1. oktober. Men på grund af den overvældende succes, starter der allerede et nyt forløb lige efter sommerferien. Interesserede kan henvende sig direkte til Lars Holmegaard, Dansk AM Hub (mail: lh@am-hub.dk og telefon: 40 22 25 34).

Udover AM Generator tilbyder AM Hub også AM Inspire, som er en mentorordning, hvor en uerfaren virksomhed kan blive parret med en erfaren, og få støtte i at udvikle deres processer og forretning omkring 3D fremstilling.

Til oktober åbner AM Hub dørene for endnu et arrangement, hvor de vil samle de fremmeste eksperter fra ind- og udland til en Danish AM Summit. Det bliver den 24. Oktober. Stedt er endnu ikke fastlagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: