Dansk AM Hub bliver et lokomotiv for 3D prints udbredelse i Danmark

Dansk AM Hub er stiftet for at øge de danske virksomheders konkurrenceevne inden for additiv fremstilling. Vi er sakket agterud i forhold til landene omkring os og har brug for et lokomotiv til at trække udviklingen i gang blandt de mange små og mellemstore virksomheder. Sådan et lokomotiv ser Dansk AM Hub ud til at blive. I hvert fald har deres første aktiviteter tiltrukket sig stor opmærksomhed, og senest var 50 personer fra 27 virksomheder repræsenteret ved deres første AM Generator workshop.
Ny anatomisk on-demand modeltjeneste skal forbedre kirurgiske forberedelser og uddannelse hos medicinsk personale. Shapeways lancerer ligeledes en on-demand service for smykker og GE Additive forærer 600 3D printere væk til undervisningsbrug. Canon tumler stadig med 3D print og så er der et nyt graphene-materiale på vej.
3dp-nyhedsbrevet holder sommerferie frem til august, og ønsker alle læsere en god sommer.

Sommerlige hilsner

Lis Lykke & Søren Winsløw

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: