3D-print kan være med til at give butikker en ny fremtid

En ny undersøgelse, som er udført på bestilling Ricoh, viser blandt andet, at syv ud af ti virksomhedsledere inden for detailhandlen anser 3D-teknologien kan skabe mere tilfredse kunder.

Printfunktionen har indtil nu ofte været placeret i et hjørne på et kontor. Men det ændrer sig nu hurtigt i forbindelse med at 3D-print bliver hovedkomponenten i forbindelse med forskellige produktionsprocesser. Inden for detailhandel kan leverandører fx producere sko direkte på opfordring af kunderne i specielle design. Det vil betyde et væsentligt lagersvind. På samme måde kan fx boghandlere printe bøger på forespørgsel. Det kunne fx være studerende, der bestiller specielt brugertilpassede lærebøger. Det vil både mindske omkostningerne og gøre læringsprocessen bedre.

Mere end 70 procent af deltagerne i undersøgelsen mener også, at 3D-print kan bidrage til at imødekomme kundernes krav om kortere leveringstider og personaliserede produkter. Det er viden, som kan være med til at redde mange forretningers fremtid på markedet.

– I en tid med mobile forbrugere, er det mere vigtigt end nogensinde, at kunne levere produkter i rette tid. Traditionelle forretninger er oppe imod deres digitale konkurrenter og må derfor kunne levere produkter på bestilling og kunne individualisere dem efter kundernes personlige ønsker, fortæller David Mills fra Ricoh Europe.

For at imødekomme kundernes krav viser undersøgelsen, at 68 procent planlægger at investere i 3D-printteknologien i løbet af de kommende to år.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: