ViscoTec leverer printhovedet til ECCO QUANT-U projektet

ViscoTecs dobbelte printhoved skal anvendes til ECCO’s QUANT-U-projekt.

Det tyske firma ViscoTec, som fremstiller systemer til transport, dosering, påføring, påfyldning og tømning af mellem til højviskose væsker til flere industrier, har vundet anerkendelse i 3D-verdenen for deres dobbelte printhoved til viskøse materialer som silikone.

De har interesseret sig for 3D-print i omkring fire år og sætter nu printhovedet på prøve gennem et samarbejde med den danske skoproducent ECCO, samt en unavngiven printerproducent og en tilsvarende unavngiven leverandør af en to-komponents silikone.

Det er i projektet QUANT-U (som vi tidligere har omtalt) at dysen skal stå sin prøve.
QUANT-U består af tre kerne teknologier: real-time analyse, data-drevet design og 3D-print. Projektet kombinerer disse teknologier med henblik på at skabe skræddersyede, personlige mellemsål på kun to timer ud af en varmhærdet to-komponent silikone.

Personligt tilpassede sko har hidtil betydet håndsyede sko til en pris, der er uden for de flestes rækkevidde. Med med ECCOs partnerskab med blandt andre ViscoTec vil dette ændre sig.

QUANT-U-processen har tre trin, der starter med at bruge scannere og bærbare sensorer til at måle kundens fødder og bevægelsesmønster. Derefter evalueres og tolkes de biomekaniske data ved hjælp af en sofistikeret algoritme, og en unik digital sål genereres på baggrund af simuleringer og maskinlæring. Endelig 3D-printes en mellemsål specifikt tilpasset kundens egne ortopædiske parametre til en langt mere behagelig pasform end du ville få med en standard mellemsål. Sålen siges at have en holdbarhed, der rækker langt udover skoens levetid.

Ved at 3D-printe med en to-komponent silikone, kan ECCO modvirke de høje mekaniske belastninger, som vi udsættes for i hverdagen. Dette er takket være mellemsålens design kombineret med silikonens unikke egenskaber.
Ved hjælp af ViscoTecs printhoveder får ECCO flere fordele, som fx brugen af ​​varmehærdende to-komponent silikone og meget nøjagtige printresultater, samt sikkerhed for, at silikonen blandes ensartet i det statiske blandingsrør, skriver ViscoTec i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Futuristisk design med 3DP

Industridesigneren Nicole Hone fra New Zealand sætter med sine futuristiske design vores forestillinger om, hvad der er muligt med 3D-print på prøve.

Publicerat av: 

De forsker i legeringsmetalpulver

I England er der udført et nyt projekt, der kan ændre på, hvordan bil-dele er fremstillet. Liberty Powder Metals, der ejes af Liberty House Group, modtog 4,6 mio. £ til forskning i legeringsmetalpulver til anvendelse af 3D-printede bil-dele og andre komponenter

Publicerat av: