ViscoTec leverer printhovedet til ECCO QUANT-U projektet

ViscoTecs dobbelte printhoved skal anvendes til ECCO’s QUANT-U-projekt.

Det tyske firma ViscoTec, som fremstiller systemer til transport, dosering, påføring, påfyldning og tømning af mellem til højviskose væsker til flere industrier, har vundet anerkendelse i 3D-verdenen for deres dobbelte printhoved til viskøse materialer som silikone.

De har interesseret sig for 3D-print i omkring fire år og sætter nu printhovedet på prøve gennem et samarbejde med den danske skoproducent ECCO, samt en unavngiven printerproducent og en tilsvarende unavngiven leverandør af en to-komponents silikone.

Det er i projektet QUANT-U (som vi tidligere har omtalt) at dysen skal stå sin prøve.
QUANT-U består af tre kerne teknologier: real-time analyse, data-drevet design og 3D-print. Projektet kombinerer disse teknologier med henblik på at skabe skræddersyede, personlige mellemsål på kun to timer ud af en varmhærdet to-komponent silikone.

Personligt tilpassede sko har hidtil betydet håndsyede sko til en pris, der er uden for de flestes rækkevidde. Med med ECCOs partnerskab med blandt andre ViscoTec vil dette ændre sig.

QUANT-U-processen har tre trin, der starter med at bruge scannere og bærbare sensorer til at måle kundens fødder og bevægelsesmønster. Derefter evalueres og tolkes de biomekaniske data ved hjælp af en sofistikeret algoritme, og en unik digital sål genereres på baggrund af simuleringer og maskinlæring. Endelig 3D-printes en mellemsål specifikt tilpasset kundens egne ortopædiske parametre til en langt mere behagelig pasform end du ville få med en standard mellemsål. Sålen siges at have en holdbarhed, der rækker langt udover skoens levetid.

Ved at 3D-printe med en to-komponent silikone, kan ECCO modvirke de høje mekaniske belastninger, som vi udsættes for i hverdagen. Dette er takket være mellemsålens design kombineret med silikonens unikke egenskaber.
Ved hjælp af ViscoTecs printhoveder får ECCO flere fordele, som fx brugen af ​​varmehærdende to-komponent silikone og meget nøjagtige printresultater, samt sikkerhed for, at silikonen blandes ensartet i det statiske blandingsrør, skriver ViscoTec i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: