Træd ind i fremtiden på høje – 3D-printede – hæle

Det banebrydende designerpar Ica og Kostika har netop lanceret deres 3D-print-studie, hvor der skal skabes morgendagens modesko med hjælp af computerdesign.

Mycelium skoen fra Ica Paru og Kostika Spahop er resulatet af et pionerarbejde inden for, hvad der er muligt med brugen af computerdesign til ”mass customization”, når der anvendes 3D-print og teknologier til datafangst.

Hvordan? Det er kunden, der downloader en app og tager en række fotos af sine fødder, derefter er det algoritmen, der skaber en 3D-præsentation med mulighed for tilpasning. Hver sko bliver 3D-printed og færdiggøres med automatiserede teknologier.

Resultatet er en struktureret, meget kompliceret sko, der danner en elegant silhuet, som skaber både visuel æstetik og designfunktionalitet.

– Mennesker har været designere siden tidernes morgen – det ligger i vores natur – og vi vil gerne at vores designs omfavner vores udviklingshistorie fra fortid til fremtid. Med brugen af 3D-print og datafangst-teknologier har vi designet ikke blot en sko, men en fortælling om kontinuitet og innovation, og det er blot vores første skridt på vejen, fortæller de to designere.

Der bliver kun fremstillet et begrænset parti af Mycelium-skoen, som kan forudbestilles senere på året.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Futuristisk design med 3DP

Industridesigneren Nicole Hone fra New Zealand sætter med sine futuristiske design vores forestillinger om, hvad der er muligt med 3D-print på prøve.

Publicerat av: 

De forsker i legeringsmetalpulver

I England er der udført et nyt projekt, der kan ændre på, hvordan bil-dele er fremstillet. Liberty Powder Metals, der ejes af Liberty House Group, modtog 4,6 mio. £ til forskning i legeringsmetalpulver til anvendelse af 3D-printede bil-dele og andre komponenter

Publicerat av: