Træd ind i fremtiden på høje – 3D-printede – hæle

Det banebrydende designerpar Ica og Kostika har netop lanceret deres 3D-print-studie, hvor der skal skabes morgendagens modesko med hjælp af computerdesign.

Mycelium skoen fra Ica Paru og Kostika Spahop er resulatet af et pionerarbejde inden for, hvad der er muligt med brugen af computerdesign til ”mass customization”, når der anvendes 3D-print og teknologier til datafangst.

Hvordan? Det er kunden, der downloader en app og tager en række fotos af sine fødder, derefter er det algoritmen, der skaber en 3D-præsentation med mulighed for tilpasning. Hver sko bliver 3D-printed og færdiggøres med automatiserede teknologier.

Resultatet er en struktureret, meget kompliceret sko, der danner en elegant silhuet, som skaber både visuel æstetik og designfunktionalitet.

– Mennesker har været designere siden tidernes morgen – det ligger i vores natur – og vi vil gerne at vores designs omfavner vores udviklingshistorie fra fortid til fremtid. Med brugen af 3D-print og datafangst-teknologier har vi designet ikke blot en sko, men en fortælling om kontinuitet og innovation, og det er blot vores første skridt på vejen, fortæller de to designere.

Der bliver kun fremstillet et begrænset parti af Mycelium-skoen, som kan forudbestilles senere på året.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: