Træd ind i fremtiden på høje – 3D-printede – hæle

Det banebrydende designerpar Ica og Kostika har netop lanceret deres 3D-print-studie, hvor der skal skabes morgendagens modesko med hjælp af computerdesign.

Mycelium skoen fra Ica Paru og Kostika Spahop er resulatet af et pionerarbejde inden for, hvad der er muligt med brugen af computerdesign til ”mass customization”, når der anvendes 3D-print og teknologier til datafangst.

Hvordan? Det er kunden, der downloader en app og tager en række fotos af sine fødder, derefter er det algoritmen, der skaber en 3D-præsentation med mulighed for tilpasning. Hver sko bliver 3D-printed og færdiggøres med automatiserede teknologier.

Resultatet er en struktureret, meget kompliceret sko, der danner en elegant silhuet, som skaber både visuel æstetik og designfunktionalitet.

– Mennesker har været designere siden tidernes morgen – det ligger i vores natur – og vi vil gerne at vores designs omfavner vores udviklingshistorie fra fortid til fremtid. Med brugen af 3D-print og datafangst-teknologier har vi designet ikke blot en sko, men en fortælling om kontinuitet og innovation, og det er blot vores første skridt på vejen, fortæller de to designere.

Der bliver kun fremstillet et begrænset parti af Mycelium-skoen, som kan forudbestilles senere på året.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: