Xaar og Stratasys danner fælles selskab

Midt i sommervarmen meddelte Xaar PLC, at de sammen med Stratasys har oprette et nyt selskab: Xaar 3D Limited. Det blev øjeblikkeligt fulgt op af en LinkedIn-kommentar fra Jesper Damvig, som er en af de mest drevne inden for 3D print. Jesper skrev således:
– Endelig! Dette vil have en stor betydning for evnen til at fremstille slutprodukter via 3D print. GREAT JOB!

Men hvad er det så, at Xaar 3D Limited skal? Ifølge deres pressemeddelelse er selskabet oprettet for at udvikle 3D-printsystemer baseret på High Speed ​​Sintering-teknologier. Xaar 3D Lmited vil udnytte de naturlige synergier mellem Xaar og Stratasys, specielt Xars teknologi vedrørende High Speed ​​Sintering og industrielle piezo inkjet printhoveder sammen med Stratasys kommercielle og markedsmæssige kompetencer.

Xaar vil eje 85 procent af aktierne i Xaar 3D Limited mens Stratasys vil eje 15 procent. Derudover har Stratasys fået mulighed for at øge ejerskabet i Xaar 3D Limited til i alt 30 procent. Xaar 3D Limited ejer desuden alle Xaar’s High Speed ​​Sintering-aktiver. Det nye selskabs bestyrelse ledes af Xaar CEO Doug Edwards. Han siger om initiativet:

– Vi er glade for at lancere vores partnerskab med Stratasys. Denne fælles investering i udviklingen af ​​3D-printteknologier styrker værdien skabt af vores egen forskning og udvikling og fortsætter vores plan om at diversificere Xaars forretning. Vi er også glade for at arbejde sammen med en markant leder i 3D-printverdenen, der anerkender værdien af ​​Xaars teknologi og ekspertise.

Scott Crump, Chief Innovation Officer, Stratasys
– Vi er imponerede over Xaar-holdets resultater til dato. Vi mener, at Stratasys og Xaars komplementære aktiver vil gøre det muligt for Xaar 3D Limited at udvikle løsninger, som yderligere retter sig mod kundernes additivproduktionskrav til et bredere udvalg af produktionsapplikationer.

Torben Lange, som tidligere var CTO hos Blueprinter, leder det daglige udviklingsarbejde hos Xaar i København.

Xaar har, som tidligere beskrevet, en dansk udviklingsafdeling, der står for udviklingen af alt det mekaniske omkring Xaars HSS-teknologi. Om hvilken betydning oprettelsen af Xaar 3D Limited har for det danske selskab siger Torben Lange:
– Først og fremmest er Stratasys investering en anerkendelse af de fremskridt, som det danske udviklingshold har gjort inden for High Speed Sintering-systemer. Samarbejdet gør det muligt for os at øge investeringerne i processen med at kommercialisere produkter, der vil imødekomme uopfyldte kundeønsker. Lancering af industrielt udstyr er en lang proces. Selvom vi har gjort betydelige fremskridt, har vi stadig meget arbejde at gøre. Det danske team er i centrum for denne indsats og vil fortsætte med at vokse for at opfylde vores forretningsmål.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: