Har Trump indflydelse på 3DP-markedet?

Den igangværende handelskrig, USAs præsident, Donald Trump, har sat i gang med blandt andet Kina, hvor parterne forhøjer afgifter på hinandens varer, kan få indflydelse for 3DP filamentmarkedet.

Selv om den lange liste med varer, der bliver berørt af de høje afgifter, ikke direkte nævner 3D printing eller additive manufacturing, nævnes der fx ”monofilaments with cross-section dimension over 1 mm”. Dette specifikke emne omfatter kun polymerer med ethylen, akryl og vinyl klorid, som ikke indgår i hverken PLA eller ABS. Men listen nævner også ”Monovilament nesoi, of plastics, excluding ethylene, vinyl chloride and acrylic polymers”, hvilket kunne referere til alt lige fra PLA og ABS filament til fiskeliner.

Den sidste forhøjelse er først trådt i kraft her den 23. august, så det er endnu ikke til at vide, hvor stor indflydelse det får for 3DP-markedet.Mange andre markeder kan levere PLA og ABS filamenter, men forhøjelsen på kinesiske produkter kan betyde, at andre benytter chancen til at forhøje deres priser.

Det vil de kommende uger vise, mener Dan Malonye fra Hackaday-mediet.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: