Har Trump indflydelse på 3DP-markedet?

Den igangværende handelskrig, USAs præsident, Donald Trump, har sat i gang med blandt andet Kina, hvor parterne forhøjer afgifter på hinandens varer, kan få indflydelse for 3DP filamentmarkedet.

Selv om den lange liste med varer, der bliver berørt af de høje afgifter, ikke direkte nævner 3D printing eller additive manufacturing, nævnes der fx ”monofilaments with cross-section dimension over 1 mm”. Dette specifikke emne omfatter kun polymerer med ethylen, akryl og vinyl klorid, som ikke indgår i hverken PLA eller ABS. Men listen nævner også ”Monovilament nesoi, of plastics, excluding ethylene, vinyl chloride and acrylic polymers”, hvilket kunne referere til alt lige fra PLA og ABS filament til fiskeliner.

Den sidste forhøjelse er først trådt i kraft her den 23. august, så det er endnu ikke til at vide, hvor stor indflydelse det får for 3DP-markedet.Mange andre markeder kan levere PLA og ABS filamenter, men forhøjelsen på kinesiske produkter kan betyde, at andre benytter chancen til at forhøje deres priser.

Det vil de kommende uger vise, mener Dan Malonye fra Hackaday-mediet.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: