Dansk AM Hub er i fuld gang med at fremme innovation, bæredygtighed og vækst med fokus på AM og 3D print i Danmark. Basen er lokalerne i den gamle kapselfabrik i Valby, som allerede huser workshops, eksperimenter, inspiration og cases om, hvad 3D print er og kan i fremtiden.
Mandag den 10. september inviterer de til housewarming for at indvie de nye lokaler, med 3D printet mad og jazz.
Adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech, vil fortælle om, hvorfor Dansk AM Hub blev til. CEO i Dansk AM Hub, Mads Kjøller Damkjær, byder velkommen og bestyrelsesformand i Dansk AM Hub, Tue Mantoni, fortæller hvor projektet skal lede hen.
Hvornår: Mandag den 10. september 2018 kl. 15.30-17.30
Hvor: Carl Jacobsens Vej 16, opgang 16, 1.sal, 2500 Valby
Af hensyn til forplejning vil de gerne vide, om du kommer. Skriv til Vibeke på vak@am-hub.dk senest den 31. august.
Dansk AM Hub er Danmarks nationale samlingspunkt for Additive Manufacturing. Med fokus på små og mellemstore virksomheders forretningsmodeller søger de at promovere og fremme brugen af nye produktionsteknologier som Additive Manufacturing og 3D print med fokus på at skabe vækst, innovation og bæredygtig fremstilling for at styrke Danmarks konkurrenceevne.
Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.
Publicerat av:Victor Bugge | vb@agi.dk| 19. februar, 2019
EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.
Victor Bugge | vb@agi.dk| 19. februar, 2019
Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.
Publicerat av:Victor Bugge | vb@agi.dk| 19. februar, 2019
Nu kan man se 3d-printede komponenter på SJ’s tog, der har investeret kraftigt i at fremstille reservedele ved hjælp af 3d-print teknologi. Det forenkler produktionen og betyder billigere reservedele.
Publicerat av:Victor Bugge | vb@agi.dk| 12. februar, 2019
Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.
Publicerat av:Victor Bugge | vb@agi.dk| 12. februar, 2019
3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.
Publicerat av:Victor Bugge | vb@agi.dk| 12. februar, 2019
Norra Vallgatan 90, SE-211 22 Malmö, Sverige