3D-printede implantater, der regenererer

Forskningscenteret AMBER (The Advanced Materials + BioEngineering Research) i Irland arbejder med udvikling af implantater til gigtpatienter, som produceret med additiv manufacturing. Formålet er at implantaterne ikke er en erstatning af et led, men skal regenerere det syge led.

AMBER samarbejder med støtte fra blandt andet lægemiddelvirksomheden Johnson & Johnson.

I det specifikke gigt-projekt arbejder med AMBER med en strategi om at producere et hybridimplantat med en kerne af titanium. For at sætte gang i regenereringen bliver implantatet dækket med patientvæv, som formodentlig bliver 3D-bioprintet i laboratoriet.

I en artikel i Irish Times udtaler professor Danny Kelly, der er projektansvarlig: – Vi kan i hvert fald i teorien begynde at printe vær og organer til mulig behandling af lidelser som artritis. Så i stedet for at erstatte et led med et stykke metal, vi vi kunne indsætte et lille stykke knogle eller brusk, som er fremstillet i laboratoriet, som vil regenerere leddet.

Da gigt er så udbredt en lidelse er brusk blevet et relativt populært produkt, når det drejer sig om 3D-print til medicinsk brug. Universitetet i Utrecht i Holland har for nylig lanceret et lignende projekt, og i Australien er der et hold, som arbejder med at undersøge mulighederne for at 3D-printe med krokodilleproteiner.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Color on Demand

Seks år har Colorfabb brugt på at udvikle deres Color on Demand filament. Colorfabb er, som navnet antyder specialiseret i farvede 3D-printmaterialer.

Publicerat av: 

Kodak skal skubbe Evolve ind i fremtiden

Eastman Kodak og Evolve Additive Solutions Inc. indgår et teknologipartnerskab, hvor Kodak vil levere billeddannelsessystemer, dele og forbrugsstoffer til Evolve baseret på den digitale elektrofotografiske platform KODAK NEXPRESS.

Publicerat av: 

Mitsubishi på vej med en 3D-metalprinter

I flere internationale medier har man på det seneste kunne læse, at Mitsubishi er på vej med en ny 3D-metalprinter. Den er endnu ikke navngivet, og er muligvis kun protostadiet. Men inden for de næste to til tre år skulle det være ganske vist.

Publicerat av: