3D-printede implantater, der regenererer

Forskningscenteret AMBER (The Advanced Materials + BioEngineering Research) i Irland arbejder med udvikling af implantater til gigtpatienter, som produceret med additiv manufacturing. Formålet er at implantaterne ikke er en erstatning af et led, men skal regenerere det syge led.

AMBER samarbejder med støtte fra blandt andet lægemiddelvirksomheden Johnson & Johnson.

I det specifikke gigt-projekt arbejder med AMBER med en strategi om at producere et hybridimplantat med en kerne af titanium. For at sætte gang i regenereringen bliver implantatet dækket med patientvæv, som formodentlig bliver 3D-bioprintet i laboratoriet.

I en artikel i Irish Times udtaler professor Danny Kelly, der er projektansvarlig: – Vi kan i hvert fald i teorien begynde at printe vær og organer til mulig behandling af lidelser som artritis. Så i stedet for at erstatte et led med et stykke metal, vi vi kunne indsætte et lille stykke knogle eller brusk, som er fremstillet i laboratoriet, som vil regenerere leddet.

Da gigt er så udbredt en lidelse er brusk blevet et relativt populært produkt, når det drejer sig om 3D-print til medicinsk brug. Universitetet i Utrecht i Holland har for nylig lanceret et lignende projekt, og i Australien er der et hold, som arbejder med at undersøge mulighederne for at 3D-printe med krokodilleproteiner.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *