3D-printede implantater, der regenererer

Forskningscenteret AMBER (The Advanced Materials + BioEngineering Research) i Irland arbejder med udvikling af implantater til gigtpatienter, som produceret med additiv manufacturing. Formålet er at implantaterne ikke er en erstatning af et led, men skal regenerere det syge led.

AMBER samarbejder med støtte fra blandt andet lægemiddelvirksomheden Johnson & Johnson.

I det specifikke gigt-projekt arbejder med AMBER med en strategi om at producere et hybridimplantat med en kerne af titanium. For at sætte gang i regenereringen bliver implantatet dækket med patientvæv, som formodentlig bliver 3D-bioprintet i laboratoriet.

I en artikel i Irish Times udtaler professor Danny Kelly, der er projektansvarlig: – Vi kan i hvert fald i teorien begynde at printe vær og organer til mulig behandling af lidelser som artritis. Så i stedet for at erstatte et led med et stykke metal, vi vi kunne indsætte et lille stykke knogle eller brusk, som er fremstillet i laboratoriet, som vil regenerere leddet.

Da gigt er så udbredt en lidelse er brusk blevet et relativt populært produkt, når det drejer sig om 3D-print til medicinsk brug. Universitetet i Utrecht i Holland har for nylig lanceret et lignende projekt, og i Australien er der et hold, som arbejder med at undersøge mulighederne for at 3D-printe med krokodilleproteiner.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: