3DP-teknologi skal redde koralrev

De stigende temperaturer i havvandet udgør en trussel mod koralrevene, og ikke mindst mod de koralrev,der findes ved Maldiverne. Men nu regner forskere med, at de har fundet en ny måde at redde livet under vandoverfladen – med brug af 3DP-teknologien.

Projektet startede i Australien, hvor designeren Alex Goad, som arbejder på Reef Design Lab, byggede et digitalt design af revet. For at få det så rigtigt som muligt, lagde Alex de samme konturer ind, som de ægte koralrev har. Derefter blev det printet i 220 keramik-dele på en 3D-printer. Alle delene blev sendt til Maldivernes Summer Islands blå lagune, og her blev de fyldt med beton. Begge materialer er sammenlignelige med det kalciumkarbonat, der er i det ægte koralrev.

Syv meter under overfladen er de 220 dele blevet sat sammen og dekoreret med leverende koraller. På den måde ligner de ægte koralrev, som er blot nogle meter længere nede, mest muligt. Man håber så, at de ”plantede” koraller vil kolonisere sig på 3D-strukturen og på den måde blive en del aflivet i havet.

– 3DP-teknologien hjælper os med at udvikle innovative måder at beskytte koralrevene. Teknologien gør det muligt for os at efterligne kompleksiteten hos de naturlige rev-strukturer, således at vi kan udforme kunstige rev, der ligner dem som findes i naturen. Vi håber, at det bliver en effektiv metode til at dyrke og erstatte koraller, der forsvinder, udtaler Alex Goad.

Her kan du se en video de 3D-printede koralrev.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: