3DP-teknologi skal redde koralrev

De stigende temperaturer i havvandet udgør en trussel mod koralrevene, og ikke mindst mod de koralrev,der findes ved Maldiverne. Men nu regner forskere med, at de har fundet en ny måde at redde livet under vandoverfladen – med brug af 3DP-teknologien.

Projektet startede i Australien, hvor designeren Alex Goad, som arbejder på Reef Design Lab, byggede et digitalt design af revet. For at få det så rigtigt som muligt, lagde Alex de samme konturer ind, som de ægte koralrev har. Derefter blev det printet i 220 keramik-dele på en 3D-printer. Alle delene blev sendt til Maldivernes Summer Islands blå lagune, og her blev de fyldt med beton. Begge materialer er sammenlignelige med det kalciumkarbonat, der er i det ægte koralrev.

Syv meter under overfladen er de 220 dele blevet sat sammen og dekoreret med leverende koraller. På den måde ligner de ægte koralrev, som er blot nogle meter længere nede, mest muligt. Man håber så, at de ”plantede” koraller vil kolonisere sig på 3D-strukturen og på den måde blive en del aflivet i havet.

– 3DP-teknologien hjælper os med at udvikle innovative måder at beskytte koralrevene. Teknologien gør det muligt for os at efterligne kompleksiteten hos de naturlige rev-strukturer, således at vi kan udforme kunstige rev, der ligner dem som findes i naturen. Vi håber, at det bliver en effektiv metode til at dyrke og erstatte koraller, der forsvinder, udtaler Alex Goad.

Her kan du se en video de 3D-printede koralrev.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *