3DP-teknologi skal redde koralrev

De stigende temperaturer i havvandet udgør en trussel mod koralrevene, og ikke mindst mod de koralrev,der findes ved Maldiverne. Men nu regner forskere med, at de har fundet en ny måde at redde livet under vandoverfladen – med brug af 3DP-teknologien.

Projektet startede i Australien, hvor designeren Alex Goad, som arbejder på Reef Design Lab, byggede et digitalt design af revet. For at få det så rigtigt som muligt, lagde Alex de samme konturer ind, som de ægte koralrev har. Derefter blev det printet i 220 keramik-dele på en 3D-printer. Alle delene blev sendt til Maldivernes Summer Islands blå lagune, og her blev de fyldt med beton. Begge materialer er sammenlignelige med det kalciumkarbonat, der er i det ægte koralrev.

Syv meter under overfladen er de 220 dele blevet sat sammen og dekoreret med leverende koraller. På den måde ligner de ægte koralrev, som er blot nogle meter længere nede, mest muligt. Man håber så, at de ”plantede” koraller vil kolonisere sig på 3D-strukturen og på den måde blive en del aflivet i havet.

– 3DP-teknologien hjælper os med at udvikle innovative måder at beskytte koralrevene. Teknologien gør det muligt for os at efterligne kompleksiteten hos de naturlige rev-strukturer, således at vi kan udforme kunstige rev, der ligner dem som findes i naturen. Vi håber, at det bliver en effektiv metode til at dyrke og erstatte koraller, der forsvinder, udtaler Alex Goad.

Her kan du se en video de 3D-printede koralrev.

Tags: , ,
Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: