Nu kan du få fremstillet indlæg via en app og en smartphone

Personaliserede skoindlæg ser ud til at blive et af de næste store markeder for 3D print. Vi har tidligere beskrevet, hvordan flere forskellige skofirmaer (især sportsfodtøj) har gang i forskellige projekter, der skal gøre personaliserede skoindlæg til noget for alle. Det skal ikke længere kun være noget man får lavet for at forebygge eller kompensere for forskellige skavanker. Indlæggene skal give os sko, hvor den indvendige pasform er helt individuel og baseret på scanninger af vores fødder og i nogle tilfælde videooptagelser af bevægemønster. Og resultatet bliver bedre komfort og en bedre sundhedstilstand for vores fødder.

En app til Android og iPhone kan med tre billeder danne grundlag for et personligt skoindlæg.

Fælles for alle de hidtil beskrevne metoder er, at kunden skal møde op hos skohandleren eller bandagisten. Her vil de med 2D og 3D-scannere kunne foretage forskellige målinger, der kan danne grundlag for fremstilling af individuelle indlægssåler. Efterfølgende kan der så printes indlægssåler ud. Indlægssåler der kan være sammensat af forskellige materialer og qua dette, samt det forhold at man kan printe forskellige strukturer, kan have forskellig blødhed/affjedring forskellige steder i sålen afhængig af brugerens behov.

Den praksis med, at man skal møde op for at få scannet og analyseret sine fødder, ser det nu ud til, at det indiske firma Shapecrunch vil rokke ved. De har udviklet en gratis app til Android og iPhone, der med kun tre billeder af brugernes fod, biometriske data (højde og vægt) samt eventuelt en recept eller problembeskrivelse kan danne et billede til fremstilling af et 3D printet indlæg. Processen med at tage billederne og uploade dem tager ca. syv minutter oplyser Shapecrunch på deres hjemmeside.

Shapecrunch begyndte at sælge deres løsning i begyndelsen af ​​2017 og oplyser, at de på nuværende tidspunkt har solgt indlæg til mere end 2500 kunder.
Shapecrunch operere primært i Indien, Singapore og Malaysia men er på vej ind på det amerikanske marked og løsningen kan faktisk anvendes uanset hvor i verden man er. De har en app tilgængelig til både Android og iPhone som kan downloades gratis. Når billeder og biometriske data er indsamlet kan de fremsendes til Shapecrunch, der har et ortopædisk team siddende til at analysere og bearbejde data forud for fremstillingen af indlægget. Prisen for et indlæg er ifølge deres hjemmeside på 3.500 Indiske Rupee, hvilket svare nogenlunde til 320 DKK.

Shapecrunch bruger et fleksibelt materiale til at printe de tilpassede indlægssåler. Termoplastisk polyurethan (TPU) er en klasse af polyurethanplast med mange egenskaber, herunder elasticitet, transperans og modstandsdygtighed mod olie, fedt og slid. Det øverste lag er lavet af PORON, et åndbart, stødabsorberende materiale, der dækker fod og har anti-mikrobielle egenskaber for at holde fødderne friske og sunde.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: