Voxeljet løfter sløret for nyt fuldautomatisk system

Administrerende direktør hos Voxeljet, Jimmy Reeves, skriver på LinkedIn, at de sammen med deres partnere har taget et stort skridt i retning af at udvikle verdens første fuldt automatiserede 3D produktionsløsning, der kan erstatte konventionel serieproduktion. Den integrerede løsning muliggør en automatisk produktion af komponenter, der anvendes i støbeprocessen af ​​kritiske motorkomponenter.

Jimmy Reeves skriver:
– VJET X-IOB er 10 gange hurtigere end vores nuværende 3D-printere og når en udskrivningshastighed på 400 liter pr. time. Den har fuldautomatiske pre- og postprocesser uden manuel indgriben.

Dette ultrahøjhastige 3D-udskrivningssystem muliggør økonomisk produktion af dele til højvolumenfremstilling, samtidig med at de vigtigste fordele ved additivproduktion bevares. Når de anvendes til motorfremstilling, omfatter disse fordele forbedret motoreffekt og brændstofeffektivitet, reducerede omkostninger pr. del og en øget fleksibilitet i produktionen for at tillade flere varianter på samme linje.

Der er ikke derudover sluppet mange detaljer ud om det nye koncept. Men med den markante hastighedsforbedring og fulde automatisering er Voxeljet’s nye AM-system rettet mod bilbranchen. Jimmy Reeves lover at der snart vil komme flere detaljer om det nye 3D produktionssystem.

Voxeljet-processen er særligt velegnet til fremstilling af forme eller modeller til metalstøbning. Der udover anvendes metoden til designprøver, kunst- og arkitekturkomponenter samt i luftfart og rumfart, bilindustrien, forskning og medicin samt i film- og underholdningsindustrien.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: