Voxeljet løfter sløret for nyt fuldautomatisk system

Administrerende direktør hos Voxeljet, Jimmy Reeves, skriver på LinkedIn, at de sammen med deres partnere har taget et stort skridt i retning af at udvikle verdens første fuldt automatiserede 3D produktionsløsning, der kan erstatte konventionel serieproduktion. Den integrerede løsning muliggør en automatisk produktion af komponenter, der anvendes i støbeprocessen af ​​kritiske motorkomponenter.

Jimmy Reeves skriver:
– VJET X-IOB er 10 gange hurtigere end vores nuværende 3D-printere og når en udskrivningshastighed på 400 liter pr. time. Den har fuldautomatiske pre- og postprocesser uden manuel indgriben.

Dette ultrahøjhastige 3D-udskrivningssystem muliggør økonomisk produktion af dele til højvolumenfremstilling, samtidig med at de vigtigste fordele ved additivproduktion bevares. Når de anvendes til motorfremstilling, omfatter disse fordele forbedret motoreffekt og brændstofeffektivitet, reducerede omkostninger pr. del og en øget fleksibilitet i produktionen for at tillade flere varianter på samme linje.

Der er ikke derudover sluppet mange detaljer ud om det nye koncept. Men med den markante hastighedsforbedring og fulde automatisering er Voxeljet’s nye AM-system rettet mod bilbranchen. Jimmy Reeves lover at der snart vil komme flere detaljer om det nye 3D produktionssystem.

Voxeljet-processen er særligt velegnet til fremstilling af forme eller modeller til metalstøbning. Der udover anvendes metoden til designprøver, kunst- og arkitekturkomponenter samt i luftfart og rumfart, bilindustrien, forskning og medicin samt i film- og underholdningsindustrien.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: