3D Systems frigiver produktionsløsningen Figure 4 Standalone

Hos 3D Systems har de nu efter test hos blandt andet det amerikanske luftvåben frigivet deres nye SLA-printer Figure 4 Standalone. Med fire nye materialer er printeren et komplement til produktionsplatformen Figure 4, som anvender en industriel robotarm til masseproduktion. Den nye printer kan ifølge producenten printe med en hastighed på op til 100 mm i timen og den er perfekt til prototyper og mindre produktionsvolumen.

– Kombinationen af hastighed og nøjagtighed plus en lysbaseret UV-hærdningsproces betyder, at det blot tager minutter at printe i stedet for timer. Fortæller Phil Schultz fra 3D Systems.

Materialerne til 3D-printeren inkluderer blandt andet Figure 4 Tough-Gry 10, som er et materiale med høj hastighed til hurtigt designede iterationer og Figure 4 Tough-Gry 15 er et stærk materiale til produktion.

– Gentagelsesevnen er det vigtigste, når man tænker på produktion. Med vores Fugure 4-platform – inklusive Figure 4 Standalone – har kunderne mulighed for at skalere fra protyper til produktion med uovertruffen nøjagtighed og gentagelsesevne, fortæller Vyomesh Joshi, 3D Systems adm. direktør.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: