EOS lancerer automationsklar metal-printer

Den nye automationsklare metalprinter: EOS M 300-4.

EOS M 300-4 udvider porteføljen af Direct Metal Laser Sintering (DMLS) systemer, som blandt andet omfatter det meget populære EOS M 290 system. EOS M 300 serien er en automations-klar platform, der kan konfigureres og skaleres efter behov. Den leveres med et byggevolumen på 300 x 300 x 400 mm og har en række forskellige applikationsområder inden for fx industri, medicin, værktøj og automobilbranchen.

EOS M 300-4 er det første system i den nye serie og vil blive afsløret på International Manufacturing Technology Show (IMTS) i Chicago fra den 10.-15. september.

For bedre produktionsfleksibilitet og automatisering – og afhængigt af systemkonfigurationen – kan kunderne vælge mellem forskellige løsninger:
Det gælder fx en, to eller fire lasere, multikraftlaserkonfigurationer (400 eller 1.000 watt), fast eller variabelt fokus, forskellige typer recoaters, nye og ekspanderede eksponeringsstrategier, delhåndtering (manuel eller automatiseret), overvågningsmuligheder og tre forskellige spændingssystemer (3R, Delphin, Erowa).

Kunderne kan også vælge mellem to pulverdoseringsmuligheder:
Bottom-up dosering for at blive uafhængig af partikelstørrelsesfordeling af materialer eller automatiseret topdosering der muliggør en lukket løsning.

Systemet vil være kompatibelt med EOS Shared Modules, hvor manuelle eller automatiske perifere moduler og transportlogistiske løsninger kan leveres leverer flere af systemerne. Som resultat heraf, kan alle opsætninger, udpakning, transport og sigtning udføres uafhængigt af og parallelt med AM-byggeprocessen.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: