EOS lancerer automationsklar metal-printer

Den nye automationsklare metalprinter: EOS M 300-4.

EOS M 300-4 udvider porteføljen af Direct Metal Laser Sintering (DMLS) systemer, som blandt andet omfatter det meget populære EOS M 290 system. EOS M 300 serien er en automations-klar platform, der kan konfigureres og skaleres efter behov. Den leveres med et byggevolumen på 300 x 300 x 400 mm og har en række forskellige applikationsområder inden for fx industri, medicin, værktøj og automobilbranchen.

EOS M 300-4 er det første system i den nye serie og vil blive afsløret på International Manufacturing Technology Show (IMTS) i Chicago fra den 10.-15. september.

For bedre produktionsfleksibilitet og automatisering – og afhængigt af systemkonfigurationen – kan kunderne vælge mellem forskellige løsninger:
Det gælder fx en, to eller fire lasere, multikraftlaserkonfigurationer (400 eller 1.000 watt), fast eller variabelt fokus, forskellige typer recoaters, nye og ekspanderede eksponeringsstrategier, delhåndtering (manuel eller automatiseret), overvågningsmuligheder og tre forskellige spændingssystemer (3R, Delphin, Erowa).

Kunderne kan også vælge mellem to pulverdoseringsmuligheder:
Bottom-up dosering for at blive uafhængig af partikelstørrelsesfordeling af materialer eller automatiseret topdosering der muliggør en lukket løsning.

Systemet vil være kompatibelt med EOS Shared Modules, hvor manuelle eller automatiske perifere moduler og transportlogistiske løsninger kan leveres leverer flere af systemerne. Som resultat heraf, kan alle opsætninger, udpakning, transport og sigtning udføres uafhængigt af og parallelt med AM-byggeprocessen.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: