3D printet gasturbine runder 8.000 produktions-timer uden problemer

Billede fra Siemens.com.

Siemens og energiselskabet E.ON har nået en betydelig milepæl inden for 3D-printede komponenter til energisektoren. Verdens første 3D printede brænder til en SGT-700 gasturbine har været i drift i over et år på E.ONs kraftværk i Philippsthal i den tyske delstat Hessen, og resultaterne er imponerende. Brænderen har været i drift i over 8000 timer uden rapporterede problemer.

I 2017 begyndte Siemens at printe gasturbinebrændere ved brug af selektiv laser melting teknologi (SLM), og de første brændere blev fremstillet af Siemens i Finspång, Sverige. Hvert brænderhoved er fremstillet i et stykke i modsætning til traditionelle metoder, der krævede 13 individuelle dele og 18 svejsninger. Designforbedringer, der fx har integreret pilot-gas forsyningen som en del af brænderhovedet, i stedet for det udvendige brændstofrør, gør det muligt at holde driftstemperaturen lavere, hvilket således bidrager til længere driftstid af komponenterne og i sidste ende gasturbinerne.

Det fælles udviklingsarbejde på dette projekt har været til nytte for begge firmaer. Siemens har fremskyndet udviklingen af ​​innovative design- og produktionsteknologier, og E.ON nyder godt af disse innovationer på et tidligt stadium.

– Som energitjenesteudbyder er præcision og konsistens et absolut krav til os, siger Niklas Lange, projektleder hos E.ON Energy Projects.
– Additive Manufacturing leverer ikke kun dette, men det kan i vores oplevelse endda forbedre ydeevnen sammenlignet med ældre modeller. Da jeg så disse brændere fra Siemens i Sverige, vidste jeg, at vi kunne drage fordel af at bruge dem i en kommerciel turbine. Det er også vigtigt at bemærke, at vores samarbejde med Siemens har været en nøgle til at levere ydeevne til vores kunde.

Vladimir Navrotsky, Chief Technology Officer for Siemens Power Generation Services, Distributed Generation, er begejstret for det potentiale additiv produktion tilbyder.
– Disse tidlige resultater fra IBUMA brænderen med E.ON bekræfter vores overbevisning om, at denne teknologi er en ”game changer”. Vi sætter stor pris på E.ONs aktive deltagelse og engagement i at drive innovation og ser frem til vores fortsatte tætte samarbejde.

Siemens begyndte at investere i metal 3D-print tilbage i 2008 og udviklede teknologien specifikt til el-produktion. I 2012 installerede Siemens den første EOS M280 SLM printer og tilpassede den til reparationer af brænder. I 2013 blev de første 3D-printede dele installeret i kommercielle gasturbiner. I 2016 købte Siemens Materials Solutions i England, en af ​​verdens førende virksomheder inden for additivfremstilling. I 2017 designede og printede Siemens 3D-eksperter verdens første gasturbineblade og validerede dem under driftsbetingelser. I samme år blev brænderne, der senere blev installeret i Philippsthal for E.ON, bygget i Finspång.

Kilde: powermag.com

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: