3D printede gulvtæpper øger samspillet med selve gulvet

London Design Festival slutter i denne uge. Det er en showcase af fascinerende kreationer fra alle aspekter af design. Der er naturligvis også 3D-printede effekter i blandt, hvor blandt andre hollandske Studio Plott, fremviser en nyskabelse inden for gulvtæpper.

Studio Plott, baseret i Eindhoven, blev grundlagt af designere Rudi Boiten og Mirieille Burger. I deres projekt, der har overskriften Crossing Lines, har de 3D printet polyamid tæpper i en række forskellige former.

– De forskellige design er en visualisering af vores fascination af teknologi, traditionelt håndværk, geometrisk mønster, farve og form. Hvert tæppe har sit eget legende samspil af linjer, hvor de åbne strukturer og lyse farver skaber en visuel dialog mellem tæpperne og deres underliggende overflader, udtaler Boiten og Burger fra Studio Plott.

Boiten og Burger er 2014 kandidater fra Design Academy, og de grundlagde virksomheden efter at have forladt skolen. Sammen har de undersøgt mulighederne for digitalt printede geometriske mønstre og overflader, der omdanner traditionelle teknikker som syning, vævning og strikning til mere moderne teknologier. De har udviklet deres egne maskiner til fremstilling af tekstilerne, alt efter behovene i hvert projekt.

Et ​​hvert projekt stammer fra en personlig interesse i kulturer og håndværk fra en tilknyttet periode, en livsstil eller et miljø. Intuitivt begynder de med en skitse på et papir. Ved hver tegning er et materiale, form, form eller mønster visuelt forbundet. Derefter designer de deres egen maskine, der kan konvertere disse tegninger til et fysisk og realistisk slutprodukt. Efter en periode med konstruktion af maskinen, testning og reaktion på de første prøver og prototyper, er en vare endelig født. Selv om den er lavet på en maskine, ser det ud som om det er lavet af menneskelige hænder.

Du kan se mere om de 3D printede gulvtæpper her.

Kilde: 3DPrint.com

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: