Ricoh finder finishing-partner til SLS-teknologi

Ricoh har været på udkig efter en metode til udjævning af deres nye Selective Laser Sintering (SLS) materialer via vibrationsteknologi. De var klar over, at teknologien allerede blev brugt til at glatte 3D-printede dele fremstillet i Nylon, men var ikke sikre på, at metoden ville være egnet til deres polypropylen-materiale.

– Vi begyndte at søge en teknisk partner, der ville gennemføre test på tværs af en række teknologier og forskellige medietyper til at levere solide data, der ville give os mulighed for at identificere den mest egnede udglatningsproces, inden vi købte teknologien, fortæller Richard Minifie, senior AM ingeniør hos Ricoh UK.

Der er et par forskellige muligheder på markedet for færdiggørelse af 3D-printede polypropylen-dele. Nogle af teknikkerne kan være farlig på grund af de dampforbundne og brandfarlige kemikalier, og andre er ret dyre, da det indebærer manuelle processer. Massefremstilling har tendens til at være den foretrukne mulighed til behandlingen af additivt fremstillede dele, da det er en gentagelig, omkostningseffektiv løsning.

– Vi mødte ActOn Finishing på en messe og de var de var meget opsat på at samarbejde med os for at hjælpe os med at finde den bedste proces, og endnu vigtigere, levere de tekniske oplysninger, der kræves for at identificere den optimale proces, siger Richard Minifie.

Testen
De polypropylenprøver, som Ricoh ønskede at teste, omfattede roterende forstøverhoved, roterende forstøverhub, spændesværktøjer, støddæmper dele, huse til sidespejle og bilinteriør. Den oprindelige overflade ruhed på disse dele varierede mellem 3,6 mikron og 13 mikron.

Efter indledende test med ActOns Centrifugal High Energy-teknologi, som gav gode overfladeresultater, men resulterede i skader på de finere dele, gik de over til Vibrations Finishing.
Ved at bruge det samme keramiske medie og flydende forbindelser fra de første forsøg, færdiggjorde de de 3D-printede dele i deres Vibratory Bowl-maskine i løbet af 20 timer. Visuelt så de færdige dele godt ud, havde ingen skader, og Ra var mellem 0,5 og 3 mikron.

For at bevise, at Vibratory Finishing er vejen til at behandle dele fremstillet ved SLS, besluttede de også at teste efterbehandling i en ActOn Trough Vibratory Finishing-maskine. Da Ricoh også fremstiller større og længere dele, vil Trough-finishmaskinen give dem fleksibilitet til at behandle alle typer dele på grund af formen på proceskammeret. Forsøget viste sig at være en succes, der viste en forbedret overflade finish.

Testresultater
Ved at tage det roterende forstøverhoved som eksempel startede Ra-værdien ved 7,2 mikron. Efter fire timers proces i Trough-maskinen blev dette reduceret til 5,9 Microns og yderligere til 3,6 Microns efter otte timer. Der var ingen tegn på forurening, og en delen så godt ud visuelt.

Konklusionen var dog, at en efterbehandlingsproces på mellem 8 og 20 timer kan medføre skade på de tyndere vægafsnit i komponenten. Derfor anbefalede ActOn Ricoh UK Products en finishproces mellem 4 og 8 timer i ActOn Vibratory TU9-maskine med slibende keramiske medier, den koncentrerede flydende forbindelse til rengøring og polering og vand.

De anbefalede desuden, at TU9-efterbehandlingsmaskinen skulle bruges med en skilleplade for at skabe et kammer til de mindre dele, der skal behandles, og et kammer til de større og længere komponenter.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


I kamp mod våbenfiler på nettet

Den svenske organisation Non-Violence tog for nyligt afstand fra våben-filer, der kan downloades på nettet, så en 3d-printer kan fremstille dem. En student ved Xenter fik til opgave at designe CAD-filen, der gør det vanskeligere at lokalisere våbenfiler på nettet.

Publicerat av: 

3d-hybridprintere kan bane vejen for byggeindustrien

EU-finansieret projekt præsenterer en 3d-hybridprinter til fly-og byggeindustrien.
Reduktion af omkostningerne forbedring af effektiviteten og produktionsflexibiliten er kernen til at styrke Europas industrielle konkurrenceevne, skriver projektpartner Autodesk i en pressemeddelelse.

Publicerat av: 

Svenske initiativer kan nå nye højder

Alfred Nobel Science Park modtager 3,7 millioner kroner til at drive projektet ACES, Additive Coordination in East Central Sweden. Målet er, at knytte forskellige initiativer inden for Additive Manufacturing sammen.

Publicerat av: 

Bulgarsk 3d-printet ribben i nylon

Tidligere 3d-printede man ribben i titanium, men det var ikke været et velegnet materiale, da titanium ikke er lige så bøjeligt som det naturlige. Men nu har man taget et nylonmateriale i brug, der egner sig meget bedre.

Publicerat av: 

3d-print i børnehøjde

3d-printere kan også fungere som værktøjer i undervisningen. Eleverne på Den dansk-franske Skole i København har som et projekt bygget deres egen 3d-printer. I processen har de lært meget om teknik og at løse problemer, og de har brugt deres kreativitet til at designe deres egne 3d-printede ting.

Publicerat av: