Ricoh finder finishing-partner til SLS-teknologi

Ricoh har været på udkig efter en metode til udjævning af deres nye Selective Laser Sintering (SLS) materialer via vibrationsteknologi. De var klar over, at teknologien allerede blev brugt til at glatte 3D-printede dele fremstillet i Nylon, men var ikke sikre på, at metoden ville være egnet til deres polypropylen-materiale.

– Vi begyndte at søge en teknisk partner, der ville gennemføre test på tværs af en række teknologier og forskellige medietyper til at levere solide data, der ville give os mulighed for at identificere den mest egnede udglatningsproces, inden vi købte teknologien, fortæller Richard Minifie, senior AM ingeniør hos Ricoh UK.

Der er et par forskellige muligheder på markedet for færdiggørelse af 3D-printede polypropylen-dele. Nogle af teknikkerne kan være farlig på grund af de dampforbundne og brandfarlige kemikalier, og andre er ret dyre, da det indebærer manuelle processer. Massefremstilling har tendens til at være den foretrukne mulighed til behandlingen af additivt fremstillede dele, da det er en gentagelig, omkostningseffektiv løsning.

– Vi mødte ActOn Finishing på en messe og de var de var meget opsat på at samarbejde med os for at hjælpe os med at finde den bedste proces, og endnu vigtigere, levere de tekniske oplysninger, der kræves for at identificere den optimale proces, siger Richard Minifie.

Testen
De polypropylenprøver, som Ricoh ønskede at teste, omfattede roterende forstøverhoved, roterende forstøverhub, spændesværktøjer, støddæmper dele, huse til sidespejle og bilinteriør. Den oprindelige overflade ruhed på disse dele varierede mellem 3,6 mikron og 13 mikron.

Efter indledende test med ActOns Centrifugal High Energy-teknologi, som gav gode overfladeresultater, men resulterede i skader på de finere dele, gik de over til Vibrations Finishing.
Ved at bruge det samme keramiske medie og flydende forbindelser fra de første forsøg, færdiggjorde de de 3D-printede dele i deres Vibratory Bowl-maskine i løbet af 20 timer. Visuelt så de færdige dele godt ud, havde ingen skader, og Ra var mellem 0,5 og 3 mikron.

For at bevise, at Vibratory Finishing er vejen til at behandle dele fremstillet ved SLS, besluttede de også at teste efterbehandling i en ActOn Trough Vibratory Finishing-maskine. Da Ricoh også fremstiller større og længere dele, vil Trough-finishmaskinen give dem fleksibilitet til at behandle alle typer dele på grund af formen på proceskammeret. Forsøget viste sig at være en succes, der viste en forbedret overflade finish.

Testresultater
Ved at tage det roterende forstøverhoved som eksempel startede Ra-værdien ved 7,2 mikron. Efter fire timers proces i Trough-maskinen blev dette reduceret til 5,9 Microns og yderligere til 3,6 Microns efter otte timer. Der var ingen tegn på forurening, og en delen så godt ud visuelt.

Konklusionen var dog, at en efterbehandlingsproces på mellem 8 og 20 timer kan medføre skade på de tyndere vægafsnit i komponenten. Derfor anbefalede ActOn Ricoh UK Products en finishproces mellem 4 og 8 timer i ActOn Vibratory TU9-maskine med slibende keramiske medier, den koncentrerede flydende forbindelse til rengøring og polering og vand.

De anbefalede desuden, at TU9-efterbehandlingsmaskinen skulle bruges med en skilleplade for at skabe et kammer til de mindre dele, der skal behandles, og et kammer til de større og længere komponenter.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Petras kundskaber blev en hjælpende hånd

Med hjælp af 3d-scanning, 3d-print og tålmodighed lykkedes det Petra Jørgensen at designe og printe en armprotese til femårige Tova, som er født med dysmeli. “Det var et projekt, der føltes ekstra godt, fordi jeg fik mulighed for at gøre noget for et andet menneske, siger Petra Jørgensen.

Publicerat av: 

Første Pantone-certificering til to Stratasys-printere

To PolyJet’s 3d-printere fra Stratasys er blevet certificeret af Pantone, der er den globale myndighed og ekspert i farver til designbranchen. Med certificering af de to printere har Stratasys integreret et Pantone Color Management System i arbejdsprocessen for 3d-printermodellerne J735 og J750 – hvilket sikrer at prototypeprocessen bliver farvekodet.

Publicerat av: 

Dansk 3d-printer på vej til Saudi Arabien

Den danske 3d-printerproducent COBOD International har netop solgt en af deres 3d-konstruktionsprintere – BOD2 modellen – til det Saudi Arabiske byggefirma Elite for Construction & Development Co og bidrager til landets mål om, at 25% af bygningerne skal være bygget med 3d-teknologi.

Publicerat av: 

Danske slutbrugere drager fordel af 3D-printing

Den danske 3D-printvirksomhed Damvig har produceret 3d-printdele siden 1995 ved hjælp af 3d-printsystemer fra EOS. Siden da har Damvig oplevet en ændring inden for viden og brug af 3d-printning i Danmark. Virksomheder der anvender 3d-printning overhaler nu deres konkurrenter.

Publicerat av: 

Årets Wohlers Report om 3D-printning er her

2019-udgaven af den ledende rapport om 3d-printerbranchen er netop udgivet. Wohlers Report påviser, at AM-teknologien fortsætter som en trend med mange nye aktører, og at det er et marked med investeringer, der omfatter flere hundrede millioner dollars.

Publicerat av: 

Studerende fik firma til at satse på 3d-print

Nenad Dordevic valgte at tage skridtet fra traditionel konstruktør til at studere til 3d-printspecialist. På hans arbejdsplads Alfdex i Landskrona har han vist ledelsen, hvordan man kan effektivisere produktionen med hjælp af 3d-printning.

Publicerat av: