Ricoh finder finishing-partner til SLS-teknologi

Ricoh har været på udkig efter en metode til udjævning af deres nye Selective Laser Sintering (SLS) materialer via vibrationsteknologi. De var klar over, at teknologien allerede blev brugt til at glatte 3D-printede dele fremstillet i Nylon, men var ikke sikre på, at metoden ville være egnet til deres polypropylen-materiale.

– Vi begyndte at søge en teknisk partner, der ville gennemføre test på tværs af en række teknologier og forskellige medietyper til at levere solide data, der ville give os mulighed for at identificere den mest egnede udglatningsproces, inden vi købte teknologien, fortæller Richard Minifie, senior AM ingeniør hos Ricoh UK.

Der er et par forskellige muligheder på markedet for færdiggørelse af 3D-printede polypropylen-dele. Nogle af teknikkerne kan være farlig på grund af de dampforbundne og brandfarlige kemikalier, og andre er ret dyre, da det indebærer manuelle processer. Massefremstilling har tendens til at være den foretrukne mulighed til behandlingen af additivt fremstillede dele, da det er en gentagelig, omkostningseffektiv løsning.

– Vi mødte ActOn Finishing på en messe og de var de var meget opsat på at samarbejde med os for at hjælpe os med at finde den bedste proces, og endnu vigtigere, levere de tekniske oplysninger, der kræves for at identificere den optimale proces, siger Richard Minifie.

Testen
De polypropylenprøver, som Ricoh ønskede at teste, omfattede roterende forstøverhoved, roterende forstøverhub, spændesværktøjer, støddæmper dele, huse til sidespejle og bilinteriør. Den oprindelige overflade ruhed på disse dele varierede mellem 3,6 mikron og 13 mikron.

Efter indledende test med ActOns Centrifugal High Energy-teknologi, som gav gode overfladeresultater, men resulterede i skader på de finere dele, gik de over til Vibrations Finishing.
Ved at bruge det samme keramiske medie og flydende forbindelser fra de første forsøg, færdiggjorde de de 3D-printede dele i deres Vibratory Bowl-maskine i løbet af 20 timer. Visuelt så de færdige dele godt ud, havde ingen skader, og Ra var mellem 0,5 og 3 mikron.

For at bevise, at Vibratory Finishing er vejen til at behandle dele fremstillet ved SLS, besluttede de også at teste efterbehandling i en ActOn Trough Vibratory Finishing-maskine. Da Ricoh også fremstiller større og længere dele, vil Trough-finishmaskinen give dem fleksibilitet til at behandle alle typer dele på grund af formen på proceskammeret. Forsøget viste sig at være en succes, der viste en forbedret overflade finish.

Testresultater
Ved at tage det roterende forstøverhoved som eksempel startede Ra-værdien ved 7,2 mikron. Efter fire timers proces i Trough-maskinen blev dette reduceret til 5,9 Microns og yderligere til 3,6 Microns efter otte timer. Der var ingen tegn på forurening, og en delen så godt ud visuelt.

Konklusionen var dog, at en efterbehandlingsproces på mellem 8 og 20 timer kan medføre skade på de tyndere vægafsnit i komponenten. Derfor anbefalede ActOn Ricoh UK Products en finishproces mellem 4 og 8 timer i ActOn Vibratory TU9-maskine med slibende keramiske medier, den koncentrerede flydende forbindelse til rengøring og polering og vand.

De anbefalede desuden, at TU9-efterbehandlingsmaskinen skulle bruges med en skilleplade for at skabe et kammer til de mindre dele, der skal behandles, og et kammer til de større og længere komponenter.

Publicerat av: 

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Mercedes Benz 3D-printer reservedele til deres klassikere

Siden 2016 har Mercedes Benz haft 3D-printede reservedele til deres klassiske modeller på programmet. Bilfabrikanten fortæller at reservedele som fx spejlkabinet eller tændrørs-indsatsen kan fås som 3D-printet produkt med præcis den kvalitet og nøjagtighed, som Daimler-koncernen kræver. Det er klassiske dele, som er nødvendig for at de gamle bilmodeller kan fungere i god stand. For […]

Publicerat av: